#Metoo, verdere versoepeling nav persconferentie 25 januari en indeling controle CTB

Bestuur  |  26-1-2022

Beste allemaal,

Afgelopen dinsdag, 25 januari, zijn er verdere versoepelingen aangekondigd.
In dit stuk willen wij jullie informeren over de volgende zaken:

• Verlichting velden
  • #Metoo: Liberty zoekt een vertrouwenscontactpersoon
  • Versoepelingen Coronamaatregelen, wat betekent dit voor Liberty?
  • Schema controle CTB (TEAMS LET AUB OP WANNEER JE DIENST HEBT)

Verlichting velden:

Nogmaals het verzoek aan eenieder om de verlichting van de velden uit te doen wanneer je de laatste bent die (op een veld) gespeeld heeft. Even de situatie van afgelopen dinsdagavond (iets voor 21:00 uur): een handjevol hockeyers is aan het trainen op het hoofdveld. Op zowel het hoofdveld als op veld 2 staan alle lampen (dus ook wedstrijdverlichting) aan. Op veld 3 staan de trainingslampen aan. Op dat moment is het onnodig dat de verlichting van veld 2 en 3 aan staan. Op dat moment is het ook onnodig dat de wedstrijdverlichting op het hoofdveld aan staat. Helaas is bovenstaande situatie nog steeds geen uitzondering! Iedereen weet dat de prijzen van energie enorm gestegen zijn. Het is aan ons allen om er voor te zorgen dat de energiekosten enigszins onder controle blijven. Interesseren de kosten je niet, doe het dan voor het milieu!

#Metoo: Liberty zoekt een vertrouwenscontactpersoon (VCP):
Naar aanleiding van onder andere de ontwikkelingen bij #TVOH heeft het bestuur besloten dat we voor Liberty een vertrouwenscontactpersoon willen aanstellen. We vinden het belangrijk dat leden gehoord worden en terecht kunnen bij deze persoon in het geval er sprake is van seksuele intimidatie, pesterijen en/of discriminatie. We zijn op zoek naar een persoon die Liberty en haar leden goed kent (en van nature al het aanspreekpunt is bij vragen en problemen). Hij/zij dient over de volgende eigenschappen te beschikken:

• Uitstekende sociale vaardigheden: hij/zij kan goed omgaan met emotionele en gevoelige onderwerpen;
  • Groot empathisch vermogen en de vaardigheid om snel inzicht te krijgen in andermans emoties;
  • Integriteit is een derde onmisbare eigenschap.

M.H.C. Liberty faciliteert je een opleiding (1 dag) tot vertrouwenscontactpersoon. Tijdens deze scholing:

• Leer je meer over de rol die een VCP vervult binnen een vereniging;
  • Besteden we aandacht aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag;
  • Krijg je handvaten om als VCP vertrouwelijke gesprekken te voeren, te reflecteren, om te gaan met de emoties van de diverse betrokkenen en hoe je binnen het beleid kan functioneren;
  • Gaan we in op de verwijzingen die mogelijk zijn bij een melding.

Indien je deze rol wilt vervullen ontvangen we graag zo spoedig mogelijk een bericht van je ([email protected]).

Verdere versoepeling Coronamaatregelen:
Goed nieuws tijdens de corona-persconferentie. Meerdere versoepelingen werden aangekondigd. Ook competitiewedstrijden zijn vanaf 26 januari weer toegestaan! Natuurlijk gelden er nog diverse restricties, bijvoorbeeld met betrekking tot het houden van afstand en het dragen van een mondkapje. De versoepelingen die woensdag 26 januari ingaan, gelden in principe voor zes weken, maar over drie weken volgt een nieuw weegmoment.

Wat betekenen de versoepelingen (vanaf 26 januari) concreet voor M.H.C. Liberty?:

• Hockey zonder restricties is weer mogelijk, ook wedstrijden tegen andere clubs mogen weer.
  • Het clubhuis, dus ook de horeca is weer open (mag tot 22 uur). In het gehele clubhuis (dus ook kleedkamer en toiletten) is het dragen van een mondkapje verplicht vanaf 13 jaar.
  • Vaste zitplaatsen in het horecagedeelte (ruimte waar de bar staat). Op de zitplaats mag het mondkapje af.
  • Vanaf 18 jaar is een geldig CTB (Corona Toegangsbewijs) verplicht in het gehele clubhuis (dus ook kleedkamer en toiletten).
  • Publiek (ouders/verzorgers/familie/supporters), mits op 1,5 meter afstand, is gelukkig weer welkom op het complex.
  • Heb je Corona-gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Aangezien het momenteel winterstop is zal de horeca vooralsnog alleen tijdens het weekend (tot uiterlijk 17 uur) geopend zijn.

Schema controle CTB:

Ondanks de versoepelingen dient iedereen vanaf 18 jaar die het clubhuis binnen wil op een geldig Corona Toegangsbewijs (CTB) gecontroleerd te worden. Hiertoe blijft er slechts één in- en uitgang beschikbaar (uiteraard blijven de nooduitgangen beschikbaar). De verantwoordelijkheid voor de controle leggen we wederom bij de teams neer. Voor de komende 6 weken zijn de volgende teams verantwoordelijk om aan de deur de controle uit te voeren:

Het is aan de teams zelf om onderling de bezetting van de toegangscontrolepost te regelen. Voor de jongste teams geldt dat de bezetting van de toegangscontrolepost bij de ouders/verzorger(ster)s komt te liggen. Liberty heeft een smartphone beschikbaar met daarop de corona check scanner app. Uiteraard kun je hiervoor ook je eigen device gebruiken.

Tot slot:
Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat uiteraard graag ([email protected]).
#Houdjeaanderegels #Blijfgezond #AlleensamenkrijgenweCoronaondercontrole

Namens het bestuur, met sportieve groeten,
Jeroen Beex
Voorzitter M.H.C. Liberty