Versoepeling regels nav persconferentie 14 januari

Bestuur  |  20-1-2022

Beste allemaal,

Het nieuwe jaar 2022 begint met goed nieuws wat betreft de Coronamaatregelen. Iedereen mag weer hockeyen zonder beperkingen! In dit stuk willen wij jullie informeren over de volgende zaken:

• Versoepelingen Coronamaatregelen, wat betekent dit voor Liberty?
  • Zaalhockey
  • Aanschaf materiaal
  • Liberty Take Away punt

Versoepeling Coronamaatregelen:
Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat onder andere sportclubs weer open kunnen. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Wat betekenen de versoepelingen (vanaf zaterdag 15 januari) concreet voor M.H.C. Liberty?:

• Hockey (zonder onderling 1,5 meter afstand en zonder maximale groepsgrootte) is voor iedereen weer mogelijk op ons complex.
  • Kleedkamers en toiletten zijn open.
  • Publiek (ouders/verzorgers/familie/supporters) zijn (helaas) nog niet welkom op het complex.
  • Hockeyers die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid het complex direct verlaten.
  • Heb je Coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.

De TC heeft reeds het ge-update trainingsschema via de diverse appgroepen gedeeld. Wanneer er door teams behoefte is om in het weekend extra te trainen en/of een onderlinge wedstrijd te spelen dan is dit mogelijk na overleg met de TC.

Gedurende de week zijn de volgende personen verantwoordelijk voor het afsluiten van het complex:

-Maandag:   Marcel (complex sluit om 20:00 uur. Indien DDA en DJ3 wel

willen trainen dan graag vooraf afstemmen met Marcel(06-53201976))
-Dinsdag:     H1/D1
-Woensdag:  Jeroen
-Donderdag: Eden
-Vrijdag:       Patrick

Zaalhockey:
Afgelopen bestuursvergadering hebben we besloten om dit seizoen niet meer de zaal in te gaan. De KNHB neemt naar alle waarschijnlijkheid pas na de volgende persconferentie (25 januari) een besluit over de zaalcompetitie. Gezien het feit dat het veldseizoen binnen enkele weken begint en gezien de huidige gunstige weersomstandigheden hebben we er voor gekozen om geen extra kosten te maken voor de zaal. Wanneer de totale kosten voor de zaal bekend zijn nemen we een besluit hoe we deze aan de leden gaan doorbelasten.

Aanschaf materiaal:
De opbrengsten van de "Grote Clubactieā€¯ zijn beschikbaar gesteld voor de aanschaf van materiaal. We staan op het punt om materiaal (zoals hesjes, strafcornermaskers, pionnen en hockeyballen) aan te schaffen. We weten waar behoefte aan is. We gaan definitief tot aanschaf over op het moment dat er een goed materiaalplan is waarmee we de garantie hebben dat we nog vele jaren plezier gaan hebben van het nieuwe materiaal.

Liberty Take Away punt:
Helaas blijft het horecagedeelte van Liberty nog gesloten. Om jullie hockeyers toch te kunnen voorzien van een hapje en een drankje heeft de barcommissie een aangepaste kaart gemaakt en een afhaalpunt (tijdens het weekend) ingericht. Het zou mooi zijn wanneer daar door de leden goed gebruik van wordt gemaakt zodat we als club toch nog inkomsten krijgen. Wil je de club financieel helpen, we zien je graag verschijnen bij het Liberty Take Away punt!

Tot slot:
Mocht je nog vragen hebben, dan horen we dat uiteraard graag ([email protected]).

#Houdjeaanderegels #Blijfgezond #AlleensamenkrijgenweCoronaondercontrole

Namens het bestuur, met sportieve groeten,
Jeroen Beex
Voorzitter M.H.C. Liberty