Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 

Verdere aanscherping regels en zaalhockey

Bestuur  |  29-11-2021

Beste allemaal,

Graag willen wij jullie in dit stuk informeren over de volgende zaken:

 

  • Verdere aanscherping corona maatregelen, wat betekent dit voor Liberty?
  • Zaalhockey


Verdere aanscherping corona maatregelen:

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het ziekenhuis, bij de huisarts en de polikliniek terecht kunnen als dat nodig is. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021.

 

Wat betekenen de aanscherpingen (vanaf zondag 28 november 05:00 uur) van de maatregelen concreet voor M.H.C. Liberty?:

  • Voor personen vanaf 18 jaar is het gehele clubhuis (dus ook kleedkamers, toiletten, etc.) en het terras alleen toegankelijk met een coronabewijs (geldige QR-code).
  • In het clubhuis (waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is), is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.
  • Heb je corona-gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Publiek (ouders/verzorgers/familie/supporters) zijn (helaas) niet meer welkom op het complex.
  • In het clubhuis (ruimte waar de bar staat) is een zitplaats verplicht.
  • Hockey (wedstrijden en trainingen) zijn tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Het Liberty complex is vanaf 17 uur voor iedereen gesloten.

Zaalhockey

Tijdens de ALV hebben we aangegeven om binnen 1,5 week een besluit te nemen of we wel of niet de zaal ingaan. Op dit moment is het zo dat zaalhockey tot 17 uur mag. Wij verwachten dat met een gelijkblijvend aanbod van diverse sporten die in een kortere periode (tot 17 uur) allemaal de zaal nodig hebben er door de zalen en de KNHB gekeken zal worden naar welke gevolgen dit heeft voor de beschikbaarheid (en haalbaarheid) van zaalhockey. Wij verwachten dat er komende week meer duidelijkheid vanuit de KNHB komt en afhankelijk daarvan nemen we een beslissing. Het is onze intentie om hockey (binnen of buiten) te blijven faciliteren gedurende de winterperiode.

  

#Houdjeaanderegels #Blijfgezond #AlleensamenkrijgenweCoronaondercontrole


Namens het bestuur, met sportieve groeten,

Jeroen Beex
Voorzitter M.H.C. Liberty

Gerelateerd nieuws

Hieronder staan de berichten die gerelateerd zijn aan dit bericht