Versoepelingen corona vanaf 26 juni a.s.

Bestuur  |  23-6-2021

Beste allemaal,

Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad. Met dit tempo wil dit zeggen dat medio juli iedereen die gevaccineerd wil worden een eerste en vaak ook een tweede vaccinatie heeft gehad.

De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft.

Wat betekenen de versoepelingen (vanaf 26 juni) van de maatregelen concreet voor M.H.C. Liberty:

• Wedstrijden zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs;
  • Publiek mag aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan;
  • Registratie (QR code scannen) bij binnenkomst complex is verplicht.

Ook het clubhuis (de bar voorlopig enkel tijdens competitiedagen) gaat open, daarbij gelden de volgende regels:

Tot slot:

De basisregels blijven gelden. Ook als u al gevaccineerd bent: handen wassen, nies en hoesten in de elleboog, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Wees nog steeds voorzichtig. En geef elkaar de ruimte op drukke plekken.

Wij vinden het heel fijn dat iedereen eindelijk weer welkom is op het Liberty complex! Hopelijk tot snel.

#Houdjeaanderegels #Blijfgezond #Lichtaanheteindevandetunnel

Namens het bestuur, met sportieve groeten,

Jeroen Beex
Voorzitter M.H.C. Liberty