Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 

Update Corona, ALV en teamindeling

Bestuur  |  3-6-2021

Beste allemaal,

Het gaat gelukkig de goede kant op met de coronacijfers nu veel mensen worden/zijn gevaccineerd.
De daling van de cijfers heeft het positieve effect dat Nederland langzaam van het slot gaat, dus ook Liberty. In dit bericht geven we jullie een update over de volgende zaken:

 Versoepeling, wat betekent dit voor Liberty;

 • Contributie komend seizoen;
 • Grote clubactie;
 • Minicompetitie t/m 17 jaar;
 • Vacatures.

Wat betekenen de versoepelingen (vanaf 5 juni) van de maatregelen concreet voor M.H.C. Liberty: 

 

 • Hockeyers vanaf 18 jaar mogen samen sporten in een groep van maximaal 50 personen. Tijdens het sporten hoeven zij onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden.
 • Hockeyers vanaf 18 jaar mogen alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van dezelfde vereniging.
 • Jeugd tot en met de A-categorie (dus tot 18 jaar) mag naast de onderlinge wedstrijden ook weer wedstrijden tegen andere verenigingen spelen.
 • De kleedkamers en douches mogen weer open.
 • Publiek is helaas nog niet toegestaan, het complex is alleen open voor sporters.
 • De horeca op de vereniging mag binnen en buiten (terras) open volgens de dan geldende horecaregels én alleen voor die personen die ook op het complex aanwezig mogen zijn (dus alleen voor sporters).
Bovenstaande is waar velen lang op hebben gewacht. Het is goed nieuws! Ook omdat onze horeca weer open mag en we dus (eindelijk) weer inkomsten vanuit de bar krijgen. Komend weekend (5 en 6 juni) gaan we voor het eerst weer gedeeltelijk open. Voor ons een proef om te kijken hoe het gaat, rekening houdend met de maatregelen. Jullie als sporters bepalen in hoeverre deze pilot slaagt, dus houd je aan de volgende regels:
Contributie komend seizoen:


Zoals in eerdere berichten aangekondigd heeft het bestuur tijdens de ALV van 20 mei jl. een 
contributievoorstel voor komend jaar aan de ALV gepresenteerd.Het afgelopen jaar hebben junioren vanaf 12 jaar (beperkte periode) en senioren (gehele periode) kunnen hockeyen met beperkingen.
Rekening houdend met de beperkingen hebben we een voorstel gedaan om deze groepen een korting te geven op de contributie van aankomend seizoen.

De ALV heeft na 2 keer stemmen het voorstel voor korting op de contributie voor de genoemde groepen voor aankomend seizoen verworpen. De meerderheid van de ALV wil dat er geen korting wordt gegeven. Het bestuur volgt dus het besluit van de ALV.

Tijdens de ALV is ook het uitgewerkte Duo lidmaatschap gepresenteerd. Het Duo lidmaatschap komt op het volgende neer:

 

 • 2 Personen maken feitelijk gebruik van 1 lidmaatschap;
 • Geïnteresseerde duo’s dienen zich voor 1 juli op te geven ([email protected]);
 • Maximaal 2 duo lidmaatschappen per team;
 • Elk team dient naast de duo’s uit minstens 13 personen te bestaan;
 • Alleen mogelijk bij senioren (m.u.v. selectie teams);
 • Contributie per duo (seizoen 21/22): € 320,-;
 • Duo’s mogen alle teamtrainingen volgen en de helft van het aantal wedstrijden spelen;
 • Beschikbaar per seizoen 21/22;
 • Betalen in termijnen niet mogelijk;
 • Duo’s betalen ieder voor zich contributie (dus ieder € 160,-).

 

Grote clubactie:


Eind 2020 hebben we tijdens de ALV bekend gemaakt wat de Grote Clubactie Liberty heeft opgeleverd, namelijk € 4.644,-. Het bestuur heeft de leden opgeroepen om met ideeën te komen waaraan het bedrag besteed kon worden. Afgelopen ALV zijn 3 ideeën gepresenteerd. De ALV heeft gestemd en besloten om het bedrag te gebruiken voor het kopen van verf om het clubhuis aan de buitenzijde op te knappen.

Minicompetitie t/m 17 jaar:


De KNHB heeft ook aan Liberty gevraagd of we deel willen nemen aan de minicompetitie die op zaterdag 12, 19 en 26 juni zal plaatsvinden. Liberty teams zullen dan eindelijk weer wedstrijden gaan spelen tegen andere clubs. In overleg met de TC hebben we besloten deel te nemen aan de minicompetitie en wel in de nieuwe teamsamenstelling voor de meisjes en in de oude teamsamenstelling voor de jongens. De F-jes gaan niet deelnemen aan de minicompetitie. De TC is op dit moment druk bezig met de puntjes op de spreekwoordelijk "i" te zetten. De verwachting is dat de teamsamenstelling voor seizoen 21/22 begin komende week gedeeld wordt.

 

Houdt de Liberty-kanalen dus goed in de gaten.


Vacatures:

Samen maken we de club. Het succes, de groei en de toekomst van Liberty wordt bepaald door de 
inzet van vrijwilligers. Wil jij meehelpen bouwen aan het succes van Liberty, laat het ons weten (mail naar: [email protected]). We hebben altijd een mooie uitdaging voor je welke past bij de tijd die jij beschikbaar hebt. Een greep uit de huidige vacatures: secretaris bestuur Liberty, Webmaster, diverse functies binnen TC, etc. We kunnen je hulp dus zeker gebruiken!


Tot slot:

Wanneer de coronacijfers zich zo positief blijven ontwikkelen als nu en wanneer steeds meer mensen gevaccineerd worden, hebben wij er vertrouwen in dat we snel weer kunnen hockeyen zoals we willen. We zijn dan ook positief voor wat betreft het komende seizoen en komende zomerperiode.

Achter de schermen wordt al gewerkt aan de invulling van het programma (zomeravondcompetitie, familietoernooi).
We willen iedereen en in het bijzonder de TC bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode. Hoe lastig de beperkingen ook waren en hoe slecht het weer af en toe ook was, zij hebben het maximale gedaan om toch hockey te faciliteren. Een dikke pluim!

Rest ons jullie alvast een fijne zomer te wensen. Hopelijk zien we je snel op het complex. Mocht je 
n.a.v. dit bericht vragen hebben, dan horen we dat uiteraard graag ([email protected]).

#Houdjeaanderegels #Blijfgezond #Lichtaanheteindevandetunnel


Namens het bestuur, met sportieve groeten,
Jeroen Beex
Voorzitter M.H.C. Liberty

Gerelateerd nieuws

Hieronder staan de berichten die gerelateerd zijn aan dit bericht