Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 

Belangrijke update (verdere versoepeling maatregelen, ALV, jubileum etc)

Bestuur  |  9-5-2020
"OOK DE SENIOREN MOGEN WEER!"

Het kabinet heeft op woensdagavond 6 mei de coronamaatregelen voor de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat net als de groep tot en met 12 jaar en de jeugd van 13 tot en met 18 jaar ook hockeyers met een leeftijd van 18+ weer kunnen gaan trainen. In deze mail willen we u graag hierover nader informeren. Tevens maken we van het moment gebruik om de datum van de Algemene Leden Vergadering (ALV) aan te kondigen, u een update te geven m.b.t. de contributie voor komend seizoen en een update te geven over het jubileum.

Wat betekent de verdere "versoepeling” van de maatregelen concreet voor M.H.C. Liberty:
De senioren mogen per 11 mei weer het veld op. De toestemming geldt specifiek voor trainingen, niet voor wedstrijden, toernooien of andere activiteiten. Net als bij de jeugdgroepen zijn ook deze trainingen alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt.

In de basis gelden voor 18+ dezelfde regels als voor de groep 13 tot en met 18 jaar. Deelname is vrijwillig voor zowel senioren als trainers. Als iemand niet wil meetrainen wordt dit vanzelfsprekend gerespecteerd.

De TC zal voor 11 mei een aangepast trainingsschema communiceren. Daarmee komt het vorige trainingsschema te vervallen. Wat is er gewijzigd in het aangepaste trainingsschema:
1) De frequentie van de trainingen gaat voor het merendeel van de junioren van 1 naar 2 trainingen per week (de duur van de trainingen is een volledig uur).
2) Elk seniorenteam (ook recreanten en trimhockey) is aan het trainingsschema toegevoegd.

Ook voor het aangepaste trainingsschema geldt dat we zoveel mogelijk willen spreiden. De kans bestaat dat je op een andere dag of andere tijd dan gebruikelijk mag trainen. Voor iedereen vanaf 13 jaar geldt de 1,5 meter maatregel ook op het hockeyveld. Houd de berichtgeving van de TC goed in de gaten!

Een seniorenteam kan (lees: mag) pas gaan trainen wanneer er vanuit het team 2 verantwoordelijken zijn aangewezen welke als zodanig zijn aangemeld bij de TC. Tijdens de training dient te allen tijde minimaal 1 van de verantwoordelijken aanwezig te zijn. Tevens dienen zij beiden aanwezig te zijn tijdens de kick-off/informatie sessie buiten op het hoofdveld op maandag 11 mei. Er zijn 2 sessies; één om 19:30 uur en één om 20:00 uur. Tijdens deze sessies nemen we (TC en bestuur) jullie mee in de do’s and don’ts.

Voor iedereen blijven de algemeen geldende regels rondom trainingen, het complex en de richtlijnen van het RIVM gelden. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.

Algemeen geldende regels rondom de (georganiseerde) trainingen:
 • Trainingen altijd onder begeleiding van een trainer/coach/jeugdbegeleider of teamverantwoordelijke (senioren).
 • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Je kunt niet douchen of naar het toilet.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training naar de sportlocatie en wacht buiten het complex (met inachtneming van 1,5 meter regel) tot je wordt opgehaald door de organisatie.
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
 • Kinderen/jeugd bewaren zoveel mogelijk 1,5 m afstand tot de trainer/coach, ook al zal dat in de praktijk soms lastig zijn.
 • Tot en met 12 jaar hoeft 1,5 meter afstand onderling tijdens de training niet in acht te worden genomen; vanaf 13 jaar moet ook tijdens de training tussen de spelers onderling 1,5 meter afstand worden gehouden.
 • Vanaf 13 jaar (dus ook bij de senioren) geldt een maximaal aantal personen van 20 per veld.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, coördinatoren, teamverantwoordelijken en bestuursleden.
 • Verlaat direct na de training de sportlocatie.

Algemeen geldende regels rondom en op het Liberty complex:
 • Op het Liberty complex geldt vanaf woensdag 29 april "eenrichtingsverkeer” (m.u.v. de kunstgrasvelden). Volg de gemarkeerde route en bewaar de 1,5 meter afstand.
 • Hoofdpoort (Alexanderstraat) is de enige ingang.
 • Je bent alleen welkom op het complex tijdens je trainingsmoment.
 • Het clubhuis (horeca, kleedkamers, toiletten) is tot en met 1 september volledig gesloten.
 • Ouders/voogden/verzorgers en anderen zijn niet welkom op het complex en wachten met inachtneming van de 1,5 meter maatregel op de parkeerplaats.
 • Kom zoveel mogelijk alleen en op eigen gelegenheid (lopend, fietsend) naar de sportlocatie.
 • Tijdens de trainingen zijn alle poorten gesloten. In de tussentijd kan er dus niemand zonder toestemming het terrein op of af tijdens de trainingen.
 • Buiten trainingstijden blijft het complex verboden terrein.

Alleen met inachtneming van bovenstaande regels kunnen we ook voorzichtig van start met de trainingen van de senioren. We doen als bestuur een dringend verzoek aan jullie om de regels te respecteren en er naar te handelen. Je doet het niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Ook hier geldt: "Alleen samen krijgen we corona onder controle”. M.H.C. Liberty is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het niet naleven van bovenstaande regels.

Hockey voor niet-leden:
Gemeente Dongen heeft de verenigingen gevraagd om "open” trainingen te organiseren om zo nietleden de mogelijkheid te geven te sporten. Liberty heeft aangegeven hier graag aan mee te werken. Mocht je iemand kennen die je graag kennis wil laten maken met hockey: laat die betreffende persoon een mail sturen naar [email protected], zodat hij/zij binnenkort mee kan trainen met een team. Het zou mooi zijn als we door jullie hulp op deze manier nieuwe leden kunnen werven.

Algemene Leden Vergadering (ALV):
Het bestuur van M.H.C. Liberty nodigt u uit voor de Algemene Leden Vergadering op donderdag 11 juni om 20:00 uur. De ALV zal via Microsoft Teams (dus online) plaatsvinden. Tijdens deze ALV willen we u o.a. informeren wat de gevolgen van het corona virus zijn (geweest) voor Liberty. Binnenkort delen we de agenda met u. Graag vernemen we vooraf (via: [email protected]) of u wilt deelnemen aan de ALV. Na aanmelding via de mail ontvangt u de link die toegang geeft tot deelname. Aanmelden kan tot en met 4 juni aanstaande. Wacht niet te lang want Teams kent een maximum aantal deelnemers.

Contributie komend seizoen:
M.H.C. Liberty hanteert het standpunt dat de kosten die we met z’n allen maken ook met z’n allen dragen. Niemand had op voorhand de gevolgen van het Covid-19 virus kunnen voorspellen. Het virus en de daaruit volgende maatregelen hebben een flinke impact (gehad) op het verloop van het hockeyseizoen. Het goede nieuws is dat de maatregelen werken, het minder goede nieuws is dat het virus (en daarmee de onzekerheid) voorlopig onder ons blijft. Met deze wetenschap in het achterhoofd is het bestuur aan het bekijken welke mogelijkheden er voor het komende seizoen zijn om de leden tegemoet te komen voor wat betreft de contributie, mocht het virus en de maatregelen ervoor zorgen dat we weer voor een lange tijd stil komen te liggen. Tijdens de ALV willen we u hier verder over informeren.

Liberty 75 jaar:
We zouden het bijna vergeten, maar 24 november aanstaande bereikt Liberty haar 75 jarig bestaan: een mijlpaal! In een "normale” tijd zouden we dit heugelijke feit groots hebben gevierd op de Liberty manier. De jubileumcommissie was al volop bezig met de organisatie van een onvergetelijk weekend. Vanwege de grote onzekerheid hebben we afgelopen bestuursvergadering besloten dat de viering van het jubileum (een groots jubileumweekend) definitief niet doorgaat in 2020. Maar uitstel betekent in dit geval zeker geen afstel!

Tot slot:
Achter de schermen is en wordt door heel veel vrijwilligers ontzettend hard gewerkt om met de huidige maatregelen toch hockey te faciliteren. Als bestuur zijn we enorm trots op en dankbaar voor al het werk dat verzet is! Ook willen we alle leden complimenteren met het naleven van de opgelegde maatregelen. Samen maken we er een succes van!

Pas goed op elkaar! #houvol #stayhome en #flattenthecurve

Met sportieve groeten, namens het bestuur,

Jeroen Beex
Voorzitter