Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 

"We mogen weer"

Bestuur  |  25-4-2020
"WE MOGEN WEER!"

In menig huiskamer zal vast met enig gejuich gereageerd zijn op de versoepeling van de corona maatregelen zoals het kabinet afgelopen dinsdagavond aankondigde. In navolging daarop berichtte de KNHB dat het lopende seizoen voorbij is. Er wordt gesproken over de week voorafgaand aan 20 mei als volgend moment waarop het kabinet weer vooruit gaat kijken. Kortom, op dit moment vele vragen over de korte en de middellange termijn. Achter de schermen zijn de KNHB, Gemeente Dongen, de TC en wij als bestuur druk bezig geweest met de concretisering van de aangekondigde mogelijkheden. In deze mail willen we u graag meenemen en hierover nader informeren.

Wat betekent de "versoepeling” van de maatregelen concreet voor M.H.C. Liberty:
Dat we vanaf woensdag 29 april a.s. starten met georganiseerde trainingen voor de jeugd tot en met 18 jaar. Deelname is vrijwillig voor zowel kinderen als trainers. Als iemand niet wil meetrainen of niet mag meetrainen van zijn of haar ouders wordt dit vanzelfsprekend gerespecteerd.

De TC zal voorafgaand aan de trainingen een trainingsschema communiceren. Aangezien we zoveel mogelijk willen spreiden bestaat de kans dat er op een andere dag of andere tijd dan gebruikelijk getraind wordt. Het trainingsinhoudelijke deel kan vooral bij de groep van 13 tot en met 18 jaar anders zijn dan je gewend bent (vanwege de 1,5 meter maatregel). Houd de berichtgeving van de TC goed in de gaten!

Voor de vrijwilligers die training gaan geven is er komende dinsdagavond 28 april om 19:30 uur een kick-off/informatie sessie buiten op het hoofdveld. Tijdens deze sessie nemen we (TC en bestuur) jullie mee in de do’s and don’ts.

Natuurlijk blijven de richtlijnen van het RIVM gelden. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.

Algemeen geldende regels rondom de georganiseerde trainingen:
 • Trainingen altijd onder begeleiding van een trainer/coach/jeugdbegeleider.
 • Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Je kunt niet douchen of naar het toilet.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training naar de sportlocatie en wacht buiten het complex (met inachtneming van 1,5 meter regel) tot je wordt opgehaald door de organisatie.
 • Neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken.
 • Kinderen/jeugd bewaren zoveel mogelijk 1,5 m afstand tot de trainer/coach, ook al zal dat in de praktijk soms lastig zijn.
 • Tot en met 12 jaar hoeft 1,5 meter afstand onderling tijdens de training niet in acht te worden genomen; vanaf 13 jaar moet ook tijdens de training tussen de spelers onderling 1,5 meter afstand worden gehouden.
 • De leeftijdsgrens is duidelijk. Vanaf 19 jaar val je buiten deze groep en mag je tot nader order niet sporten.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers, coördinatoren en bestuursleden.
 • Verlaat direct na de training de sportlocatie.

Algemeen geldende regels rondom en op het Liberty complex:
 • Op het Liberty complex geldt vanaf woensdag 29 april "eenrichtingsverkeer”(m.u.v. de kunstgrasvelden). Volg de gemarkeerde route en bewaar de 1,5 meter afstand.
 • Hoofdpoort (Alexanderstraat) is de enige ingang.
 • Je bent alleen welkom op het complex tijdens je trainingsmoment.
 • Het clubhuis (horeca, kleedkamers, toiletten) is tot en met 20 mei volledig gesloten.
 • Ouders/voogden/verzorgers en anderen zijn niet welkom op het complex en wachten met inachtneming van de 1,5 meter maatregel op de parkeerplaats.
 • Kom zoveel mogelijk alleen en op eigen gelegenheid (lopend, fietsend) naar de sportlocatie.
 • Tijdens de trainingen zijn alle poorten gesloten. In de tussentijd kan er dus niemand zonder toestemming het terrein op of af tijdens de trainingen.
 • Buiten trainingstijden blijft het complex verboden terrein.

Alleen met inachtneming van bovenstaande regels kunnen we voorzichtig van start met de georganiseerde trainingen. We doen als bestuur een dringend verzoek aan jullie om de regels te respecteren en er naar te handelen. Je doet het niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor anderen. Ook hier geldt: "Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Tot slot:
Alle betrokkenen bij onze club doen hun uiterste best om te anticiperen op wat komen gaat en daarover te communiceren als daar aanleiding toe is. Mogelijk dat er nog vragen, suggesties of opmerkingen zijn; deze kunnen via [email protected] worden gesteld.

Pas goed op elkaar! #houvol #stayhome en #flattenthecurve

Met sportieve groeten, namens het bestuur,

Jeroen Beex
Voorzitter 

Gerelateerd nieuws

Hieronder staan de berichten die gerelateerd zijn aan dit bericht