Liberty en COVID-19

Bestuur  |  30-3-2020
Beste leden,

Hoe een op het eerste gezicht "onschuldig virusje” ver van ons vandaan binnen afzienbare tijd de gehele wereld totaal heeft veranderd. We leven in een nieuwe werkelijkheid. Een wereld met COVID19. Een wereld met richtlijnen welke tot doel hebben om u en uw dierbaren in goede gezondheid door het corona tijdperk te loodsen. Die richtlijnen hebben een behoorlijke impact, ook voor Liberty:

Complex

Tot minstens 6 april is het Liberty complex volledig gesloten. Tot die tijd mogen er geen trainingen, vergaderingen, overige bijeenkomsten en wedstrijden op het Liberty complex plaatsvinden. We verwachten dat de overheid op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid geeft met betrekking tot de huidige richtlijnen (en dus de sluiting van o.a. het Liberty complex).

Algemene Leden Vergadering

Normaal gesproken hebben we in mei onze ALV. Door het corona virus kunnen we momenteel geen datum voor de ALV publiceren. Wanneer de situatie weer normaal is en het toegestaan is om met groepen bij elkaar te komen zullen we een datum communiceren. Weet dat we dit jaar door omstandigheden afwijken van het "normale” schema.

Financiële situatie Liberty

Onze inkomsten verkrijgen we uit de contributie, de baromzet en uit sponsoring. Door de crisis en de maatregelen missen we momenteel een zeer groot gedeelte van onze inkomsten. Ondanks dat we altijd kritisch kijken naar onze kosten hebben we helaas te maken met diversen contractuele (financiële) verplichtingen, ook al zijn we gesloten. Voorgaande heeft grote (negatieve) gevolgen voor de financiële situatie van M.H.C. Liberty. Daar waar mogelijk maken we maximaal gebruik van compensatieregelingen. Tevens zijn we continu over dit onderwerp met de stichting in gesprek.

Contributie

M.H.C. Liberty neemt het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, met z’n allen dragen. Om die reden vragen we je om jouw solidariteit met jouw vereniging en de hockeysport in het algemeen.

75 jaar Liberty

Achter de schermen is de jubileumcommissie al lange tijd enthousiast bezig met de organisatie van het jubileumweekend in november. Voor hen zou nu de fase aanbreken om zaken vast te gaan leggen voor het jubileumweekend. Gezien de onzekere tijd (corona) hebben we in goed overleg besloten de organisatie tot een later moment stil te leggen waarmee het jubileumweekend in november 2020 op losse schroeven staat. Natuurlijk willen we het jubileum vieren. Maar dan wel op een moment dat er voldoende voorbereidingstijd en zekerheid is!

Teamindeling komend seizoen

De technische commissie is al bezig met de organisatie van het komende seizoen. Onderdeel van de organisatie is de teamindeling. De TC verwacht voor eind mei de teamindeling te communiceren.

Zoals gezegd zijn het onzekere tijden, ook voor ons als bestuur. Het corona virus is er en zal er zoals het er nu naar uitziet nog wel even blijven. Bescherming van uw gezondheid heeft onze prioriteit! We volgen dan ook alle richtlijnen vanuit het RIVM op. Ook staan we in contact met de KNHB. Mochten de richtlijnen (vanuit RIVM en KNHB) wijzigen dan communiceren we dit zo snel mogelijk via LISA.

Pas goed op elkaar! #stayhome en #flattenthecurve

Met sportieve groeten, namens het bestuur,

Jeroen Beex