Ter herinnering aan Henk Wiggers erelid van MHC Liberty

Bestuur  |  5-11-2019
Op 16 oktober jl. is Henk Wiggers in de leeftijd van 87 jaar overleden te Best.

Geboren in Enschede kwam Henk als jongeman in 1955 voor zijn werk naar Dongen. Hij was een gepassioneerd hockeyer met talent. Had reeds jaren in het eerste herenteam van EHV gespeeld alsook in het oostelijk Nederlands hockeyelftal. Niet vreemd dus dat Henk zich snel aanmeldde bij Liberty. Destijds een kleine hockeyvereniging zonder jeugdafdeling met de wedstrijden en trainingen vanzelfsprekend op natuurgras. Bij Liberty leerde Henk zijn latere vrouw Rieky Swartjes kennen, waarmee hij in 1960 in het huwelijk trad.

Henk werd direct en lang een vaste waarde voor Liberty Heren 1, alhoewel hij zijn eerste wedstrijden volgens eigen zeggen "als een krant speelde”. Met dit elftal veroverde Henk in 1963 in Amstelveen de landelijke Treslingbeker. Een prestatie van formaat voor het kleine Liberty. Een samenvatting van de wedstijd werd ’s avonds op TV uitgezonden in wat toen nog Sport in Beeld, nu NOS Sport, heette. Hockeyend Dongen was in euforie.

De verdiensten van Henk voor Liberty beperkten zich niet alleen tot het hockeyveld. Henk was een man die initiatief nam en verantwoordelijkheid. Hij was een doorzetter met visie. Medio jaren 70 trad Henk toe tot het bestuur van Liberty in een tijd dat de hockeyvereniging een sterke groei doormaakte, vooral bij de jeugd. Het complex aan de Biezen naast vv Dongen werd te klein. Met Henk als vicevoorzitter verhuisde Liberty in 1980 naar de huidige locatie, waar de club de beschikking kreeg over 3 velden en een nieuw clubhuis.

Maar wat heeft Henk eigenlijk niet gedaan voor Liberty? Hij werd voorzitter, gaf in de jaren 80 mede vorm aan een eigentijdse organisatie voor de snel groeiende vereniging, was de initiatiefnemer van het recreantenhockey op zondag alsook de klusgroep op dinsdagmorgen en werd lid en later voorzitter van de Stichting. Door verstandig financieel beleid waarvan hij een representant bij uitstek was, kon geïnvesteerd worden in privatisering, kunstgrasvelden en renovaties van het clubhuis. Ook verzette Henk als voorzitter van de jubileumcommissie, bergen werk en enthousiasmeerde hij vele leden om samen het 50 jarig bestaan van Liberty in 1995 tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. En vele, vele jaren is hij betrokken geweest bij de sponsorcommissie. De administratie daarvan verzorgde Henk totdat hij samen met Rieky in 2015 om gezondheidsredenen verhuisde naar Best, waar hun zoon woont.

Voor zijn verdiensten voor Dongen en voor Liberty in het bijzonder kreeg Henk in 2000 de penning van verdienste van de gemeente uitgereikt en werd hij in 2009 benoemd tot lid van de orde van Oranje Nassau.

Een echte hockeyman is heen gegaan. Liberty is Henk Wiggers veel dank verschuldigd. Voor al datgene wat hij maar liefst zestigjaar lang voor onze vereniging heeft betekend.

Namens bestuur en oud besturen MHC Liberty
Jannes Trommelen

Reageer op het nieuws

Hieronder kunt u reageren op dit nieuwsbericht door middel van uw lidnummer + wachtwoord.