Van der Kolk Liberty dames 1 gaat niet met lege handen naar huis

Wedstrijdverslag  |  1-4-2019

Zondag 31 maart traden de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 aan tegen Tegelen dames 1. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want de dames mogen geen punten meer laten liggen.

De eerste helft begon en Van der Kolk Liberty dames 1 was er op gebrand om punten te gaan pakken in Venlo. Helaas viel het eerste goal aan de verkeerde kant en keken de dames weer tegen een achterstand aan. Er moest doorgedrukt worden om snel de gelijkmaker te scoren. Gelukkig wist Chelsea van Helmond hier wel raad mee en scoorde niet veel later de gelijkmaker. De dames kwamen beter in het spel en dat viel ook te zien. Op wat slordig balverlies na, konden de dames elkaar beter vinden en hadden meer vat op de wedstrijd.

De tweede helft werd begonnen met een gelijke stand. Helaas waren het de dames van Tegelen die de voorsprong namen. Een 2-1 achterstand, daar moest wat aan gebeuren. Dat vond Kim Verburgh ook en daarom pushte zij de bal achter de keepster in de touwen. De 2-2 was een feit, maar hier waren de dames van Van der Kolk Liberty niet tevreden mee, want ze kwamen voor de volle 3 punten. Er werd gevochten en er werd volle druk gezet op de verdediging van Tegelen. Van der Kolk Liberty dames 1 beloonde zichzelf door middel van een strafcorner. De eerste strafcorner van de wedstrijd en meteen ook een hele belangrijke. De strafcorner leverde meteen een goal op door Chelsea van Helmond, 6 minuten voor tijd. Nog 6 minuten en de dames hebben voor het eerst sinds lange tijd weer 3 punten te pakken. In de laatste minuut gaf de scheidsrechter nog een strafcorner aan Tegelen, deze werd eruit gehaald door Van der Kolk Liberty dames 1, maar de scheidsrechter zag opnieuw een overtreding en gaf weer een strafcorner. Gelukkig wist de verdediging stand te houden en werd ook deze inzet gekeerd en wonnen de dames van Van der Kolk Liberty dames een en namen de 3 punten mee naar Dongen.

Volgende week zondag spelen de dames weer thuis om 12:45, tegen Horst dames 1.