Van der Kolk Liberty dames 1 komt net tekort

Wedstrijdverslag  |  26-3-2019

Afgelopen zondag 24 maart kwamen de dames van Basko op bezoek in Dongen. Nu Van der Kolk Liberty dames 1 op de twaalfde plek staat, waren de dames extra gemotiveerd om te winnen, zodat ze uit het degradatiegevaar komen.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Met al snel een doelpoging van Basko werden de dames wakker geschud. Van der Kolk Liberty dames 1 werd feller en Basko leek moeilijk uit de hoge druk uit te kunnen komen. Dit leidde tot een strafcorner. Helaas werd de poging van Kim Verburgh knap gestopt door de keepster. In de rust werd er besproken dat de opkomende middenvelders van Basko harder moesten aangepakt, zodat zij minder ruimte kregen om het spel te bepalen. Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk aan de tweede helft. In de 45e minuut kreeg Chelsea van Helmond ruimte in de cirkel en kon ze uithalen met haar backhand. De bal werd helaas uit de linker bovenhoek gehaald door de keepster. Rond de 50e minuut volgde er een aantal strafcorners voor Basko. Een flink aantal werden knap gestopt door keepster Senna-Joy Brons en de verdedigsters, maar helaas belandde de bal toch in het doel via een rebound: 0-1. Met nog tien minuten te spelen zette Van der Kolk Liberty dames 1 alles op alles om de gelijkmaker te maken. Aanvoerster Fabienne Taks, die normaal laatste vrouw staat, stond in de spits en voerde de dames op om tot de laatste minuut alles te geven. Helaas mocht het niet baten.

De dames hebben hard gevochten, maar het was niet genoeg voor gelijkspel of winst. Volgende week staat een dubbelweekend op het programma van Van der Kolk Liberty dames 1. Op vrijdagavond 29 maart wordt de gestaakte wedstrijd tegen Boekel uitgespeeld, en op zondag 31 maart spelen de dames tegen Tegelen.