Van der Kolk Liberty dames 1 toont vechtlust, maar laat punten liggen.

Wedstrijdverslag  |  20-3-2019
Zondag 17 maart stond de tweede competitiewedstrijd, tegen Waalwijk, op het programma. Na de gestaakte wedstrijd van vorige week werd dit de eerste volledige competitiewedstrijd van het seizoen voor Van der Kolk Liberty dames.

Er werd gefloten voor het begin van de wedstrijd. De dames moesten alles geven, 70 minuten lang, om tegen de nummer 2 van de competitie te stunten. Helaas kwam Van der Kolk Liberty dames 1 halverwege de eerste helft op een 0-1 achterstand. Vijf minuten voor het eind van de tweede helft scoorde Waalwijk de 0-2, helaas werd er niet gezien dat de speelster van Waalwijk shoot maakte voordat de bal in het goal rolde. Met een 0-2 achterstand werd de rust in gegaan.

Van der Kolk Liberty dames 1 begon beter aan de tweede helft, wat resulteerde in de 1-2 door Chelsea van Helmond. Niet veel later kwam daar ook de gelijkmaker uit een strafcorner, wederom een goal op naam van Chelsea van Helmond. Van der Kolk Liberty dames 1 liet beter spel zien in de tweede helft en creëerde en aantal goede kansen. De dames kwamen halverwege de tweede helft op 3-2 voorsprong door een doelpunt van Lieske Trommelen. Niet veel later maakte Waalwijk de gelijkmaker en liepen ze uit tot 3-5, maar Van der Kolk Liberty dames 1 liet het er niet bij zitten. Zo’n 5 minuten voor tijd werd de aansluitingstreffer gemaakt door Jill Voskuil. Lang konden de dames niet genieten van de treffer, want niet veel later breidde Waalwijk hun voorsprong uit naar 4-6. Niet veel later klonk het eindsignaal. Helaas geen punten voor Van der Kolk Liberty dames 1 deze zondag, maar er is zeker vechtlust en doorzettingsvermogen getoond en de dames hebben zich goed herpakt na een 0-2 achterstand.

Zondag 24 maart speelt Van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Basko dames 1.