Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Van der Kolk Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  15-11-2018

Op 11 november mochten de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 afreizen naar Eindhoven, voor de wedstrijd tegen Don Quishoot dames 1. Na de verloren wedstrijd van vorige week wisten de dames dat alles moest worden gegeven om hier punten te gaan pakken.

Vol goede moed begon Van der Kolk Liberty dames 1 aan de eerste helft, de verdediging van Don Quishoot werd flink onder druk gezet. Dit resulteerde al in een vroege goal, wie anders dan Chelsea van Helmond opende de score en Van der Kolk Liberty dames 1 pakte de voorsprong. Van der Kolk Liberty dames 1 bleef jagen om de voorsprong te vergroten, maar Don Quishoot kreeg ook een aantal kansen. Gelukkig konden de verdedigsters en keepster Senna-Joy Brons deze kansen keren en de 0-1 bleef op het scorebord staan tot aan het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft.

Na een aantal op- en aanmerkingen in de rust gingen de dames Van der Kolk Liberty dames 1 weer verder waar ze gebleven waren. Begin van de tweede helft werden er weer wat kansen gecreĆ«erd en na 10 minuten spelen werd er een strafcorner versierd. In eerste instantie werd deze gekeerd door Don Quishoot, maar Sanne Kattenbeld wist de rebound nog snel achter de keepster te tikken en zorgde voor de 0-2. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, er stonden nog ruim 20 minuten op de klok. Don Quishoot wilde nog iets terug doen en dat lukte nog, halverwege de tweede helft viel de 1-2. Ondanks het tegengoal wist Van der Kolk Liberty dames 1 het hoofd koel te houden. Eén minuut later kwam dan ook het antwoord op het tegengoal, na een pass van Kim Verburgh, wist Chelsea van Helmond het goal weer te vinden en de 1-3 was een feit.

Van der Kolk Liberty dames 1 wist de resterende tijd van de tweede helft rustig uit te hockeyen en de winst binnen te slepen.

Volgende week speelt Van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen de koploper Scoop D1.