Van der Kolk Liberty dames 1 pakt 3 punten

Wedstrijdverslag  |  30-10-2018
Zondag 28 oktober speelde de dames tegen Shot dames 1. Van der Kolk Liberty dames 1 staat een na laatste in de poule en moest deze wedstrijd winnen om aansluiting te blijven houden.

Na nog geen minuut spelen zag het er niet zo rooskleurig uit voor Van der Kolk Liberty dames 1, na balverlies voorin wist Shot een snelle counter op te zetten en de 1-0 te scoren. Van der Kolk Liberty dames 1 werd wakker geschud door dit vroege tegengoal. In de eerste helft werden er een aantal kansen gecreëerd, maar de gelijkmaker bleef uit.

In de tweede helft bleef Van der Kolk Liberty dames 1 kansen creëren en de gelijkmaker hing in de lucht. Er werd een strafcorner versierd, die in eerste instantie werd gekeerd door Shot, de rebound werd met het lichaam van een verdedigster tegengehouden en Van der Kolk Liberty dames 1 kreeg een strafbal. Fabiënne Taks stond oog in oog met de keepster van Shot en pushte de bal naast de keepster in het goal. De gelijkmaker was een feit en de dames wisten dat het zeker nog mogelijk was om 3 punten te gaan pakken. Er werd nog een strafcorner versierd door Van der Kolk Liberty dames 1, Chelsea van Helmond haalde op kop cirkel uit en sloeg de bal naast de keepster in het goal. Van der Kolk Liberty dames 1 pakte de voorsprong. Met nog een aantal minuten op de klok bleef het spannend, maar de dames wisten tot in de laatste minuut deze stand te behouden en nemen eindelijk weer 3 zwaarbevochten, verdiende punten mee naar Dongen.

Zondag 4 november speelt Van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Gemert dames 1, ook deze dames hebben 7 punten uit 7 wedstrijden gehaald. Vrijdagavond 2 november spelen de dames ook thuis voor de bekercompetitie om 20.30 uur tegen Pelikaan Dames 1.