De eerste drie punten voor Van der Kolk Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  4-10-2018

Afgelopen zondag 30 september stond Tegelen dames 1 op de planning. Tegelen was een nog onbekende tegenstander en stond met 0 punten uit de eerste drie wedstrijden op de 11e plek. Omdat de dames vorige week het eerste punt wisten te behalen, stonden ze daarmee op de 10e plek. Desondanks wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat Tegelen zich niet zomaar gewonnen zou geven.

De wedstrijd begon met hoge druk van Liberty, en dat werd beloond met een aantal gevaarlijke situaties in de cirkel van Tegelen. Helaas bleef een doelpunt nog uit. Na zo’n tien minuten spelen werd er een strafcorner gehaald. Chelsea van Helmond nam plaats op de kop van de cirkel en sleepte de bal onhoudbaar in de touwen: 1-0! Na dat doelpunt kwamen de dames van Tegelen wat meer in de wedstrijd. Ze namen de overhand op het middenveld en hadden een aantal behendige speelsters die kansen konden creëren in de cirkel van Van der Kolk Liberty dames 1. Gelukkig hield keepster Senna-Joy Brons haar doel schoon. Het fluitsignaal klonk en het was rust. Er werd besproken dat we er zeker nog niet waren, en dat er beter
samengespeeld moest worden. Ondanks de 1-0 voorsprong, moest het echter beter in de tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft kon Tegelen weer veel kansen creëren en een aantal strafcorner versieren. Deze werden goed verdedigd. Maar halverwege de tweede helft was daar dan de gelijkmaker. Een speelster van Tegelen scoopte de bal hoog de cirkel in en via een spits eindigde deze ongelukkig over de doellijn. Met nog zo’n tien minuten te spelen liep het hoog op aan beide kanten. Beide teams waren op zoek naar de winnende treffer. Tegelen kreeg een strafcorner en speelde een variant terug op de aangever die de bal hoog in het net schoof. De scheidsrechter gaf een doelpunt aan, maar na vele protesten van de dames van Liberty werd het doelpunt terecht afgekeurd. Het eerste schot op het goal tijdens een strafcorner mag namelijk niet hoger zijn dan de boarding, en dat was wel het geval. Niet veel later werd er een strafcorner gehaald door Van der Kolk Liberty dames 1. Deze kon Chelsea van Helmond benutten met een harde sleeppush in het net: 2-1! En Chelsea was er nog niet klaar mee, want een kleine minuut later kon ze uithalen met haar backhand en schoot de bal hard in het dak van het doel. Daarmee werd de voorsprong verder uitgebreid door Van der Kolk Liberty dames 1. De overwinning was inzicht. De laatste onrustige minuten gingen voorbij en daar klonk dan eindelijk het verlossende eindsignaal.

Van der Kolk Liberty dames 1 heeft hard gevochten voor de eerste overwinning van het seizoen en hebben verdiend de drie punten in Dongen weten te houden. Volgende week spelen de dames uit tegen Horst dames 1. Weer een nog onbekende tegenstander, dat belooft dus weer een spannende pot te worden.