Van der Kolk Liberty dames 1 pakt eerste punt

Wedstrijdverslag  |  26-9-2018

Zondag 23 september reist Van der Kolk Liberty dames 1 af naar Veldhoven voor de derde competitiewedstrijd tegen Basko. Waar Van der Kolk Liberty dames 1 nog op 0 punten stond, stond Basko al op 6 punten uit 2 wedstrijden. Het werd dus tijd om punten te gaan pakken.

Om 12.45 midden in een hevige regenbui begonnen de dames aan de wedstrijd. Meteen werd er hoge druk op Basko gezet en de aanval onderschepte een paar balletjes uit de verdediging van Basko. Een openingstreffer bleef helaas nog even uit, maar volgde nog wel in de eerste helft. Na ongeveer 16 minuten spelen in de eerste helft zette Chelsea van Helmond de openingstreffer op haar naam. Zo bleek Van der Kolk Liberty dames 1 effectief. Met weinig kansen in de cirkel kwam daar alsnog de voorsprong. Basko kreeg nog een aantal kansen op de gelijkmaker in de eerste helft, maar door de verdediging en keepster Senna-Joy Brons van Van der Kolk Liberty dames 1 werd de 0 gehouden. Met de 0-1 stand werd dan ook de rust ingegaan.

Vanaf het begin van de tweede helft begon Basko de druk op de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 te verhogen. Hierdoor onstonden er weer een aantal kansen op de gelijkmaker, maar het bleven gelukkig kansen en geen goals. Van der Kolk Liberty dames een kreeg een heleboel strafcorners tegen in de tweede helft, maar de verdedigende strafcorner stond goed en Basko kon hier daardoor weinig uit halen. Tot een van de laatste strafcorners, deze werd verlegd door de cirkel en hoog in het goal geflatst. Daar was dan helaas de gelijkmaker, nadat Van der Kolk Liberty dames 1 zo lang de voorsprong vast had kunnen houden. De laatste minuten van de wedstrijd tikten weg. Van der Kolk Liberty dames 1 wist nog door te dringen in de cirkel van Basko, Chelsea van Helmond haalde de bal naar haar backhand om te schieten, maar daar was opeens het eindsignaal van de scheidsrechter. De kans om de 3 punten mee naar Dongen te nemen was helaas voorbij en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Desalniettemin is het eerste punt voor Van der Kolk Liberty dames 1 een feit.

Volgende week zondag speelt Van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Tegelen om 12.45, daar wordt weer vol gestreden om de 3 punten.