Liberty MC1 wint spannende eerste wedstrijd seizoen

Wedstrijdverslag  |  13-9-2018

DONGEN – Met een 4-3 zege gaat het seizoen voor Liberty MC1 goed van start. Zij namen het afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd van het seizoen op tegen de Zeeuws-Vlaamse Rapide MC1. Een wedstrijd die tot het einde spannend bleef.

Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd spannend; Na bij aanvang van de wedstrijd sportief de handjes te hebben geschud, richtten beide teams zich vol op de winst. Balbezit van beide partijen werd vlot onderbroken door een overname van de tegenpartij. Binnen nog geen tien minuten viel het eerste doelpunt voor Rapide. Liberty herstelde dit enkele minuten later met een tegengoal. Dit resulteerde in een wisselspel, waarin een voorsprong van Rapide telkens weer leidde tot een tegengoal van Liberty MC1. De eerste helft eindigde daardoor in een 2-2 tussenstand.

Na de rust leken beide teams weer even in het spel te moeten komen. Er werden wat meer overtredingen gemaakt en het spel werd wat vaker stop gelegd dan in de eerste helft. Het duurt even, maar toch wist Rapide MC1 weer voorsprong te nemen. Liberty MC1 deed een aantal mislukte pogingen om de bal in het goal te krijgen en weer tot een gelijk spel te komen, maar dit liet Rapide MC1 niet zomaar gebeuren. Na enkele minuten wist Liberty toch te scoren en stond het weer gelijk. Dit leek de meiden van Liberty te motiveren. Ze gaven hun volle energie in het laatste kwartier en wisten daardoor in de 67steminuut het beslissende doelpunt te maken. De wedstrijd naderde tot het einde en Rapide leek de moed op te geven. Liberty wist de voorsprong te behouden en haalde de eerste drie punten van het seizoen binnen.

Liberty MC1 heeft het begin van een veelbelovend seizoen gemaakt. In de komende wedstrijden zullen ze moeten bewijzen of ze de eerste plek in het eerste klassement van de C-jeugd waard zijn.