Familie en hockey gaan goed samen

Evenementen  |  6-9-2018

Dat hockeyen een echte familiesport is bleek maar weer toen op zondag 2 september het eerste Familietoernooi van MHC Liberty gehouden.

De opkomst en het enthousiasme van de deelnemers aan het eerste Familietoernooi maakte het toernooi geslaagd.

Maar liefst 15 teams (van 7 spelers) hadden zich gemeld voor het toernooi waarbij ieder lid van onze club vriendjes/vriendinnetjes, neefjes en nichtjes, ooms en tantes, opa's en oma's mag uitnodigen om samen een team te vormen. Resultaat was dat er zeer divers samengestelde teams deelnamen waarbij de jongste speler 6 jaar was en de oudste 78 jaar. Vooral de kleintjes vonden samen hockeyen met papa of opa geweldig! De teams hadden elk een eigen teamtafel waar men aan de uitgestalde attributen het team kon herkennen.

Met veel enthousiasme werd aan de vier poulewedstrijden van 20 minuten begonnen. De hockeyregels waren aangescherpt om de krachtverschillen in evenwicht te brengen; zo mocht de bal alleen gepushed of met een schuifslag gespeeld worden en niet gevaarlijk hoog. Ook telde de score van een speler onder de 12 jaar voor drie en van een vrouwelijke speelster voor 2, welke regel was ingevoerd om samenspel te bevorderen.

De puntentelling week af van de gebruikelijke; bingo kaarten konden niet alleen worden verdiend met het winnen van een pot maar ook met andere prestaties zoals een mooi opgemaakte teamtafel, elegante wijze van verliezen, de tegenstander zijn actie gunnen en voor de pechvogels die een bal op de voet hadden gekregen. Het team met de meeste bingokaarten maakte het meeste kans op de mooiste prijzen waaronder de toernooiwinst. Bingo masters Ralph en Jasper maakte er een feest van en deelden de prijzen uit aan de winnaars die nog even verbaal werden aangepakt.

Voor de aanvang van de wedstrijden (er werd gespeeld in drie poules) was gezorgd voor een gezonde lunch gezorgd. De dag werd afgesloten met een broodje van de hamburgerkraam waar de vrijwillige BBQ masters iedereen voorzagen van een fijn broodje hamburger van keurslager Van Strien uit 's-Gravenmoer.