Hoge verwachtingen MB1 in Subtop

Algemeen  |  6-9-2018

Door een uitstekende voorbereiding zal het meisjeselftal B1 van MHC Liberty naar verwachting goed gaan presteren in de Subtopklasse.

Op zaterdag 8 september start de herfstcompetitie voor de meisjes met een treffen thuis tegen HOD Valkenswaard om 14:15 uur. Kom onze meiden aanmoedigen!

De voorbereiding was zeer intensief en bestond uit oefenwedstrijden, krachttraining en teamvorming.

"De sfeer is goed”, vertelt desgevraagd coach Joost van der Pol, ook keeperstrainer bij de Dongense hockeyclub. Het team is samengesteld uit meisjes die al een jaar in de B (14 en 15 jaar) hebben gespeeld en meisjes uit de C (12 en 13 jaar). Omdat ze 2 jaar geleden ook al met elkaar gehockeyd hebben lijkt de teamvorming geen probleem. "Het collectief is de sterke kant van dit team.”, aldus de coach. Na een van de oefenwedstrijden tegen het Amsterdamse Xenios, heeft het team rondgepeddeld in de Amsterdamse grachten op grote surfplanken; tussen de grachtenpanden was het enthousiaste gegil van de meisjes door de hele hoofdstad te horen.

De speelstijl is aangepast door de ervaring tegen HC Eindhoven die de bal over de achterlijn sloegen en ons team vastzetten. Roy Bakx, trainer van de eerstelijns jeugdteams bij HC Tilburg gaf met een clinic uitleg bij de nieuwe speelstijl. MB1 gaat nu in plaats van met een diepe spits en een laatste vrouw achter de verdediging, hockeyen met een grotere kom (4-4-2); hierdoor moeten ze gemakkelijker onder de druk uit kunnen hockeyen. Druk die teams als HOD MB1, Venlo MB1 en Push MB2 zeker gaan geven. De andere teams in de herfstcompetitie zijn Nuenen en Helmond.

Dit team lijkt nog meer potentie te hebben dan het vorige MC1 (Topklasse) en ze horen dan ook echt thuis in de Subtop. In de oefenwedstrijden gaven de meisjes er blijk van de nieuwe speelstijl goed te kunnen uitvoeren; tegen twee teams uit de hoogste klasse in de B (Super B) wisten zij een gelijkspel en een degelijke winst te behalen. Ook het team van de succesvolste club in de regio, Den Bosch MB2, ging aan de zegekar.

De coach is niet bang om een voorspelling te doen: "Door de goede voorbereiding maken ze een reële kans om met de winterstop boven aan de ranglijst te staan”, aldus Joost. De meiden werken er hard voor; de meeste trainen drie keer per week naast krachttraining en looptraining en lijken vastberaden om het beste uit zichzelf te halen; Kom het resultaat van al deze inspanningen bekijken langs de lijn en juich ze hard toe (8 september, 14:15 uur, thuis tegen HOD).