zaterdag 21 april 2018
Tijd T/U Team Tegen team
12:30 Uit Meisjes A3 MHC Made MA2

Den Hamse Bok Liberty heren 1 in de laatste minuut bestolen van de winst.

Wedstrijdverslag  |  16-4-2018

Capelle aan de IJssel was de locatie waar de mannen van den Hamse Bok heren 1 zondag 15 april mochten aantreden tegen de gezamenlijke koploper van de competitie. De heren hadden na de gewonnen wedstrijd tegen de voormalig concurrent Bommelerwaard en een goede en felle trainingsweek alle vertrouwen in een goede afloop. Binnen het team was de spanning en de sfeer van een ware kampioenswedstrijd goed te voelen. Yorick Smits voelde dit in de ochtend nog goed aan door een motivatiefilmpje te sturen waardoor de Dongenaren extra fel in het verre Capelle aan de IJssel aankwamen. Het gevoel van de kampioenswedstrijd werd nog extra onderstreept toen vrienden van de show Rapide heren 1 met luid gezang het complex betraden om Liberty aan te moedigen. Wanneer de Dongense Dames 1 ook nog langs de lijn verscheen was de entourage compleet en kon de wedstrijd van start.

De wedstrijd kenmerkte zich in het begin als een opgaande strijd, waarbij het woord strijd zeker de sfeer aangeeft. Meerdere overtredingen van beide teams hadden corrigerend optreden van de scheidsrechters nodig. De mannen van Liberty Heren 1 waren hier echter op voorbereid dus lieten, op een paar momenten na, zich niet gek maken.

Tussen de potjes vrijworstelen door werd er ook nog gehockeyd. Beide kanten deelde speldenprikjes uit voor de goals. Echter kwam het niet tot grote kansen, totdat Capelle de eerste strafcorner versierde. Deze corner werd met een variant op goal geschoten maar met een miraculeuze redding van aanvoerder Bas Leemans bleef de brilstand op het bord staan. De druk van Capelle op de cirkel van keeper Phillip Starmans werd groter. Toch lukte het om via een sterk spelende Felix van Rooij en Jorian Taks de spitsen Mick Asselman en Devi Brons te vinden. Na een aantal niet gegeven strafcorners in de verhitte strijd was er dan toch een scoop van Capelle die het voor hun gewenste resultaat bracht. Een knappe aanname van de spits die goed het overzicht hield zorgde ervoor dat de bal kon worden ingebracht. Een vrijstaande spits kon vrij intippen en de 1-0 was gemaakt. Dit was de stand waarmee ook de rust werd opgezocht.

In de rust werd er aangehaald dat wanneer Liberty de druk hoog bleef houden de strafcorners en kansen vanzelf zouden volgen. En zo geschiedde, want de mannen van den Hamse Bok heren 1 kregen meer en meer kansen. De eerste strafcorner werd gepareerd door de keeper van Capelle, die helaas goed stond te keepen. Hij moest echter wel zijn meerdere erkennen toen Devi Brons de bal rechts aan de zijlijn oppikte en een actie aanging. Hij omspeelde vier vijf spelers van Capelle om in de cirkel zijn verwoestende backhand te tonen aan het uit (thuis) publiek. 1-1 stond op het bord en dat werd luid gevierd! Zelfs het overleg van de scheidsrechter kon er niks aan doen dat de gelijkmaker was gemaakt.

Liberty voelde zich duidelijk sterker worden door deze treffer en begonnen vrijer te spelen. Toch kon er niet worden voorkomen dat er een strafcorner aan Capelle werd gegeven, die hard in de kruising werd gesleept. Deze klap werd goed verwerkt door de mannen van den Hamse Bok heren 1. Ze lieten zich niet gek maken en gingen gewoon door met waar ze mee waren begonnen: met goed hockey de cirkel van Capelle opzoeken.
Dit verliep zeer aardig, met een strafcorner na een overtreding tot gevolg. Deze strafcorner werd ingeslagen door Devi Brons. De keeper kon in eerste instantie nog redding brengen, maar de immer rappe Richard Weeda was er als de kippen bij om de rebound in het doel te werken. De stand was met 2-2 weer gelijk!

Gesterkt door de goal van Richard werd er met volle druk doorgejaagd op de verdediging van Capelle, die het daar erg lastig mee had. Zo lastig zelfs dat de bal werd ingeleverd bij Liberty. De Dongense middenvelders twijfelde geen moment en stuurde Mick Asselman weer de diepte in. Hij begon vanaf links een actie, waarna de bal in een rommelige situatie in de cirkel van de thuisploeg bellande. De bal kon zowel niet richting doel gestuurd worden door de aanvallers als uit de cirkel worden verwerkt door de defensie, waardoor Devi Brons na enkele tellen toch maar besloot wederom een backhand schot te laten zien aan alle aanwezige supporters. De bal werd hard de lange hoek in gestuurd en de keeper kon er wederom niets tegen doen. 2-3 stonden de mannen van de Bok voor op de concurrent! Met officieel nog een paar minuten te spelen zou er niks mis meer kunnen gaan.

Toch hadden ze in Capelle aan de IJssel andere plannen. Waar een shootbal en hakken niet werd gezien kon er een scoop worden gegeven richting de Dongense cirkel. De bal werd verlengd door een aanvaller en onder keeper Philip Starmans doorgetikt. Een discutabel moment tot gevolg, aangezien Stijn Lourijsen in eerste instantie de bal klasse van de lijn redde met een snoekduik. De interpretatie van de scheids was echter dat hij hierbij de bal opzettelijk over de achterlijn speelde. Een strafcorner in de 38e minuut van de tweede helft tot gevolg. De bal werd voorgegeven en gesleept op doel. Helaas kon Liberty hier niet het juiste antwoord op geven, waardoor de 3-3 was gevallen.

Vrij snel na deze gelijkmaker besloot de wedstrijdleiding dat het mooi was geweest na bijna 40 minuten hockey in de tweede helft. Een gelijkspel tot gevolg. Voor de mannen van den Hamse Bok Liberty heren 1 een bittere pil. Echter is in de strijd voor het kampioenschap alles nog in eigen handen. Vanaf de derde plek worden alle pijlen nu gericht op de nieuwe koploper Ypenburg.

Alle supporters worden bedankt voor hun aanwezigheid bij deze kraker. Het voelde bijna als een thuiswedstrijd! We hopen jullie komende zondag weer langs de lijn te zien en te horen als Rapid op bezoek komt. Tot dan!