Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 
 
Het geplande Oliebollentoernooi op 13 januari gaat, vanwege omstandigheden, helaas niet door!
...
 
Voor de zaalhockeycompetitie 2017-2018 maakt de KNHB de volgende afgelastingen bekend:  District Zuid-Nederland In verband met de huidige situatie en de code oranje voor onze regio is besloten om alle wedstrijden waarvan de eerste wedstrijd van het blok aanvangt tot 15.30 uur af te gelasten.  Verenigingen met zaalleiding gr ...
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 26 november was het dan zo ver voor Van der Kolk Liberty dames 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de koploper, Barendrecht dames 1. Deze dames stonden zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst.
Vol vertrouwen en goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Barendrecht zette hoge druk, maar de dames van Van ...
 
Nieuwsafbeelding
Graag aandacht voor een bericht van onze sproei meester. Vanaf morgen 6 december staat de sproei installatie van veld X uit ivm de winterperiode.

...
 
Beste trainers,


We hebben vanuit de T.C. in overleg met het bestuur afgesproken dat er tijdens de winterstop mag worden doorgetraind op de velden.

Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.
De trainingstijden blijven voor je team hetzelfde als in het trainingsschema zoals dat nu ...
 
Nieuwsafbeelding
In het voorjaar start er een avondcompetitie voor heren, dit in navolging van de succesvolle avondcompetitie voor dames, waar Liberty al aan meedoet.

Deze nieuwe competitie is vooral bedoeld voor oud-hockeyers, trainingsleden en trimleden, die niet structureel op zondag willen of kunnen spelen, maar wel geïnteresseerd zij ...
 
Het is zondag 26 November, Sinterklaas is in het land, de radio draait niets anders dan Kerstliederen, het regent, het is gruwelijk koud en den hamse bok liberty heren 1 speelt haar laatste veldwedstrijd van de eerste seizoenshelft. Na 10 wedstrijden hebben de heren de koppositie weten te bemachtigen, een overwinning zou dus betekenen dat de he ...
 
Nieuwsafbeelding
Voor spelers, coaches en scheidsrechters is er op vrijdag 8 december om 20.00 de zaalhockeybriefing. Hoe zit het ook alweer met de verschillen met veldhockey? Zijn er nieuwe regels? Waar moet je op letten etc. ?
Dat komt allemaal aan bod de 8 e . Je bent van harte welkom in het clubhuis.
...
 
Nieuwsafbeelding
Het herfstseizoen nadert alweer bijna haar einde en sommige teams van M.H.C. Liberty kunnen zich al kampioen noemen of spelen nog serieus mee voor de eerste plaats. Om deze winnaars en al de sportieve momenten van het afgelopen seizoen te vieren, nodigt Liberty alle jeugdteams uit voor een Super Saturday op zaterdag 25 november aanstaande, vanaf 1 ...
 
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zondag 19 november mocht Van der Kolk Liberty dames afreizen naar het verre HC Gilze-Rijen. Gilze-Rijen dames 1 is een welbekende lastige tegenstander. De dames hebben het vaak moeilijk tegen dit team, maar vandaag waren ze vastberaden om er volle bak tegenaan te gaan.
 
Het fluit signaal klonk en de wedstrijd w ...
 
Nieuwsafbeelding
Deze zaterdag stond de absolute topper tegen MEP op het programma. De Libertymeiden hadden aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Voor veel publiek begonnen de meiden aan de wedstrijd.
 
Liberty had nog wel wat recht te zetten, omdat de heenwedstrijd het enige puntverlies was in deze compet ...
 
Nieuwsafbeelding
Van der Kolk Liberty dames start op 12 november om 12.45 de wedstrijd tegen Hoeksche Waard dames 1, een oude bekende van twee seizoenen geleden. Vorige week kwamen de dames al snel op een 2-0 achterstand, vandaag moest ervoor gezorgd worden dat het eerste goal aan de andere kant viel.
 
Het begin van de wedstrijd was enig ...
 
Na de overwinning in de derby tegen Rijen Heren 1 van vorige week had den Hamse Bok Liberty Heren 1 de koppositie weten te veroveren.  
Deze week stond de topper tegen Ypenburg Heren 1 op het programma en den Hamse Bok Liberty Heren 1 was er dan ook op gebrandt de 3 punten vanuit Zuid-Holland mee te nemen naar Dongen om deze posit ...
 
Nieuwsafbeelding
Na een lange reis waren de dames aangekomen in Vlissingen bij HC Walcheren, een bekende club van twee jaar terug in de vierde klasse. Van der Kolk Liberty dames 1 wist dat het een pittige wedstrijd zou worden.
 
Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon, ondanks de goede voorbereiding leek het alsof de dames nog aan he ...
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 29 oktober stond er weer een spannende wedstrijd op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Spijkenisse, een bekende tegenstander, kwam op bezoek in Dongen. Na een goed bekertoernooi vorige week zondag waren de dames klaar om een goede pot te spelen.
 
Vanaf minuut 1 werd er volle druk gezet op de dames va ...
 
Na een goede prestatie in de Silver Cup van vorig weekend, waar Den Hamse Bok Liberty Heren 1 de volgende ronde helaas niet heeft gehaald, maar wel mooi spel hebben laten zien, stond dit weekend MHV Evergreen op het programma. Door wisselend succes van deze tegenstander was het moeilijk te voorspellen voor Den Hamse Bok Liberty Heren 1 wat te v ...
 
Nieuwsafbeelding
In de herfstvakantie hebben onze meiden MC1 en MB1 niet stilgezeten!
Ze kregen een intensieve training van 2 ½ uur van niemand minder dan de Gouden EK-Oranjester Malou Pheninkckx.
De warming-up was precies zoals het Nederlands Elftal ook wekelijks traint, dat was een super goed begin en voor herhaling vatbaar in onze wekelijks ...
 
Ook dit seizoen gaan we weer de zaal in; hierbij alvast de eerste informatie:de zaalcompetitie begint op zondag 3 december 2017 en loopt door tot en met 25 februari 2018. Op 30 en 31 december 2017, en 10, 11 en 17 februari wordt er niet gespeeld

per wedstrijddag worden er pe ...
 
Nieuwsafbeelding


Programma
 
09.00 uur  -  Ontvangst Jongste Jeugd (F/E6/E8)

09.15 uur  -  Opening

09.30 uur  -  Gezamenlijke Warming Up

09.45 uur  -  Clinic

10.30 uur  ...
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 15 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor van der Kolk Liberty dames 1. Ze mochten afreizen naar Hellevoetsluis voor een spannende pot tegen Voorne dames 1, de nummer 4 in de poule.
 
Van der Kolk Liberty dames 1 begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet door Voorne op ...
 
Nieuwsafbeelding
Hierbij nodigt het bestuur van de vereniging MHC Liberty u van harte uit voor een Algemene Ledenvergadering op donderdag 2 november aanstaande om 20.30 uur in ons clubhuis.

Aangezien het een statutaire ALV betreft behandelen we deze avond in ieder geval de jaarverslagen seizoen 2016/2017 (voor zowel vereniging als stichting), ...
 
Een nieuwe regenachtige thuiswedstrijd op de planning voor den Hamse Bok Liberty Heren 1. Capelle Heren 1 stond op de planning, de koploper. En met een mooi feestje gepland voor na de wedstrijd waren de mannen erg gemotiveerd om de 3 punten te pakken vandaag.
 
Capelle Heren 1 begon sterk en wist in de het eerste kwartier ...
 
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zondag 8 oktober stond Tempo ’34 dames 1 op het programma. Een bekend team van het afgelopen seizoen. Vorig jaar hebben de dames tweemaal winst gepakt, maar desondanks beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na drie keer achter elkaar verlies, waren de dames extra gemotiveerd om de drie punten in Dongen te houden.
...
 
 
Zoals vorig jaar tijdens de ALV is aangekondigd gaan we dit seizoen ook de trainers trainen.

Op maandag 16 oktober 2017 om 20:00 uur organiseert de T.C. de eerste "Train de trainer" bijeenkomst.

Deze avond is voor alle trainers van de breedteteams. Wanneer je als trainer van een 1e lijns team wil aansluiten ...
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 1 oktober reisde van der Kolk Liberty dames 1 naar Gorinchem af voor een spannende pot tegen Rapid. Vorig seizoen werd er ook al tegen deze tegenstander gespeeld, en toen werd er uit flink verloren. Er viel dus ook zeker nog wat recht te zetten.


De wedstrijd begon niet al te goed voor van der Kolk Liberty ...
 
Na de ruime overwinning van vorige week is den Hamse Bok Liberty Heren 1 hongerig voor meer en na een week hard trainen gefocust op de uitwedstrijd tegen Bommelerwaard zijn alle mannen er klaar voor om een mooie pot neer te gaan zetten.
 
De eerste helft gaat van start en het is duidelijk te merken dat den Hamse Bok Liber ...
 
Nieuwsafbeelding
Beste Coaches van de jeugdleden van Liberty,

In navolging op de gezellige en sportieve opening van het huidige jeugd hockey seizoen van 2 september jl. organiseert MHC Liberty o p  ZATERDAG 21 OKTOBER ( 2 e zaterdag van de herfstvakantie) het Herfsttoernooi.Alle jeugdteam ...
 
Het is een mooie zonnige dag in Dongen en de heren van den Hamse Bok Liberty Heren 1 zijn fit en klaar om een mooie pot neer te zetten.
Iedereen is gebrand op een overwinning na het teleurstellende gelijkspel de week ervoor in Terneuzen. Vol goede moed startten ze de voorbereiding en maakten zich klaar voor de pot.

In de ...
 
Nieuwsafbeelding
Op zondag 24 september stond Rapide dames 1 uit Hulst op het programma. Het beloofde weer een spannende pot te worden. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, maar tijdens de voorspreking was het duidelijk dat de dames voor de drie punten zouden gaan.
 
Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De eerste tien minuten wer ...
 
Nieuwsafbeelding
Een kleine afvaardiging van MHC Liberty International speelt vanaf vrijdag een masters toernooi in Gijon. De Dongense inbreng wordt gecompleteerd door veteranen van het Amsterdamse Xenios. Er wordt gespeeld op het hagelnieuwe veld van Real Grupo de Cultura  Covadonga, een omnisportvereniging bij het stadion van Sporting Gijon. De Dongenare ...
 
Nieuwsafbeelding
De eerste uitwedstrijd stond op de planning voor den Hamse Bok Liberty Heren 1.
De heren moesten afreizen naar Terneuzen en waren na een reisje van ruim anderhalf uur klaar voor de wedstrijd. De wedstijd gaat van start en na een minder scherp begin dan gehoopt een foutieve pass van achteruit kan Olympia in de 2 e minuut van de wedst ...
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 22 oktober vindt voor Heren 1 de eerste ronde van de Silver Cup plaats op MHC Liberty! De heren zullen het in poule N opnemen tegen Spijkenisse H1, Westland H1 uit Naaldwijk en Kivieten H1 uit Wassenaar.
Dames 1 speelt haar wedstrijden in Capelle a/d IJssel tegen Capelle D1, Barendrecht D1 en Scoop D1 uit Delft.
 
Nieuwsafbeelding
Zondag 17 september speelde van der Kolk Liberty dames 1 haar eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Pelikaan.
Vorige week werden de 3 punten in Dongen gehouden, de dames waren dan ook van plan om de 3 punten mee te nemen vanuit Roosendaal.

Begin van de eerste helft werd van der Kolk Liberty dames 1 onder druk ...
 
Nieuwsafbeelding
De spanning was te snijden tijdens het Dongense sportgala op 15 september jl.; voor het tweede jaar op rij was MC1 van MHC Liberty genomineerd voor de titel "Sportteam van het jaar".
De ontlading was dan ook groot toen rond 20:30 het hoge woord eruit kwam door jurylid Piet Scheepers; MHC Liberty MC1 is junioren Sportteam 2017!
...
 
Nieuwsafbeelding

"Héé scheids !!"

"Héé coach, speler of ouder langs de lijn !!”

Roep jij dat ook vaak?

Had die scheidsrechter gelijk met z’n beslissing?

Wist jij het beter?

Of is jouw kennis van de spelregels toch eigenlijk niet me ...
 
Korte uitleg over onze douches.

Misschien heb je het al ervaren, maar onze douches gaven de afgelopen maanden uitsluitend koud water. Dat komt niet alleen omdat de ketel stuk was, ook de bestaande CV- en warmwaterleidingen van ons clubhuis hebben het einde van hun levensduur bereikt.
Eén leiding gaf zelfs lange t ...
 
Nieuwsafbeelding
In verband met een poulewijziging bij Heren 1 is de 3e helft verplaatst (van 29 oktober) naar 8 oktober !

Blokkeer deze middag in je agenda, deze mag je niet missen!

...
 
De eerste wedstrijd van het seizoen, alle spelers van den Hamse Bok Liberty Heren 1 zijn na 2 maanden voorbereiding helemaal klaar voor de wedstrijd. Er hangt een goede sfeer in het team en iedereen is bereid om voor de volle honderd procent te gaan knallen. 
In het eerste kwartier heeft Liberty Heren 1 het lastig. Twee spele ...
 
Nieuwsafbeelding
De dames van Van der Kolk Liberty Dames 1 mogen dit seizoen geheel in het nieuw spelen.
Nieuwe pakken, nieuwe tenues en een nieuwe sponsor. Dario Borst, van Van der Kolk financieel advies over verzekeringen, hypotheken en pensioenen, gevestigd in Dorst, is zelf actief lid bij Liberty en is nu trotse hoofdsponsor van Dames 1.
...
 
 
Nieuwsafbeelding
Op maandag 2 oktober wordt er bij Liberty van 20.00 – 21.30 het spelregelcafé gehouden.

Een landelijke bondsscheidsrechter komt dan bij ons de huidige spelregels verduidelijken, hij of zij staat open voor vragen voor de aanwezigen, geeft tips over het aanwijzen, looppatronen, omgaan met spelers en coaches etc. ...
 
Beste Trainers,
Allereest willen we jullie bedanken dat ook jullie je willen inzetten voor MHC-Liberty in de rol als trainer. BEDANKT.

Om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen willen we maandag aanstaande 4 september van 20:00 tot 21:30 de eerste trainers avond organiseren.
Een aantal zaken willen we als do ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Beste spelers, trainers en coaches,

Aanstaande maandag starten alle trainingen weer.
Het trainingsschema komt uiterlijk zaterdag 26 augustus 2017 online en op Lisa.

Zoals elk jaar is het een heel gepuzzel geweest om dit voor elkaar te krijgen.
We hebben geprobeerd voor elk team weer twee ...
 
Nieuwsafbeelding
Beste keepers,

Zoals eerder bekend is gemaakt starten we bij liberty dit jaar met een eigen keepersschool.
We hebben, Teun Aarden, zelf een ervaren keeper, bereid gevonden vol enthousiasme deze school te gaan leiden.
Hij zal worden ondersteund door een aantal andere keeperstrainers.

De k ...
 
Nieuwsafbeelding
Beste leden,

Vanaf heden kan een ieder zich aanmelden voor de Hockeyschool Liberty 2017-2018.

De hockeyschool wordt onder eindverantwoordelijkheid van Jan Leemans gestart. Meerdere (talentvolle) trainers zullen spelers op hun eigen niveau uitdagende training gaan geven. De training is vooral gebas ...
 
Nieuwsafbeelding
Donderdagavond, 17 augustus vond op de Dongense hockeyclub MHC Liberty een vriendschappelijke interland wedstrijd plaats tussen het Spaans nationaal elftal veteranen 35+ tegen het heren 2 van MHC Liberty.
De spanjaarden scoorden na een kwartier uit een strafcorner laag in de hoek; er zouden er nog twee van zulke volgen. Liberty kreeg nog we ...
 
Nieuwsafbeelding
Op donderdagavond 17 augustus speelt Liberty Heren 2 in hun voorbereiding op   het nieuwe seizoen een wedstrijd tegen de nationale Spaanse selectie 35+!  Een topwedstrijd die je niet mag missen.  Kom kijken en aanmoedigen, de bar zorgt voor lekkere tapa’s op deze bijzondere avond!


...
 
Nieuwsafbeelding
24 augustus a.s. van 18.00 tot 21.00uur speciale clubavond MHC Liberty bij Intersport Oosterhout!

Voor alle leden geldt die avond 20% korting op al je hockeyspullen, dus ook op nieuwe logo kous , broekje en rokje!
Op alle andere artikelen zit een korting van 10%.

Zet de datum in je agenda!
...