Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Van der Kolk Liberty dames 1 vecht en wint

Wedstrijdverslag  |  4-6-2019
Nieuwsafbeelding

Afgelopen zondag 2 juni was het erop of eronder voor Van der Kolk Liberty dames 1. Meerssen dames 1 kwam op bezoek in Dongen en als Liberty dit team wist te verslaan, was klassebehoud zeker. In geval van verlies of gelijkspel zouden ze hoogst waarschijnlijk degraderen.

Ondanks de hitte van zondagmiddag, waren de dames tijdens de voorbereiding erg gefocust en stuk voor stuk waren ze bereid om alles te geven. De dames wisten wat er op het spel stond en ze wisten wat er gedaan moest worden. Met die mentaliteit begon de wedstrijd. Het was gelijk duidelijk dat Meerssen halfcourt speelde. Dit gaf de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 de ruimte om achterin rond te spelen. Helaas werden de aanvalsters nog niet echt bereikt omdat Meerssen het goed op slot had staan. Tijdens dit eerste kwart (i.v.m. de hitte) werd er door beide ploegen niets gevaarlijks gecreëerd. Het tweede kwart voerde Van der Kolk Liberty dames 1 de druk en daardoor ontstonden er gaten in de verdediging van Meerssen. Verdedigster Silke Verbunt zag ruimte om mee te gaan in een aanval. Zij werd met een mooie splijtende pass bereikt en plots stond ze 1 op 1 tegenover de keepster die al ver uit haar doel was gekomen. Silke hield haar hoofd echter koel en sloeg de bal hard naast de keepster tegen de plank: 1-0! Dit was het eerste doelpunt van Silke in Dames 1, en ook gelijk een erg belangrijke. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Meerssen nog een strafcorner, maar deze werd uitstekend verdedigd.

In de tweede helft was het Van der Kolk Liberty dames 1 die het spel weer bepaalde. De dames konden veel kansen creëren en haalden ook een aantal strafcorners. Na een paar mislukte varianten besloot Chelsea van Helmond om hem weer zelf te pushen. Een slimme keuze want dit resulteerde in de 2-0! Met nog een kwart te spelen begon de vermoeidheid bij Van der Kolk Liberty dames 1 in te slaan. Meerssen kreeg meer ruimte en zij konden gevaarlijk worden in de cirkel. Zij maakten hieruit de 2-1. Deze laatste periode van wedstrijd was enorm spannend. Met kansen aan beide kanten. Gelukkig had Van der Kolk Liberty dames 1 altijd nog de bovenhand. In de laatste minuut van de wedstrijd hield invalster Lisa van Riel aan de rechterkant knap balbezit en liet daarmee drie speelsters van Meerssen achter zich. Zij kon Eveline Kahlman bereiken en daarmee was zij samen met Chelsea van Helmond in een overtalsituatie in de cirkel van Meerssen. Eveline speelde de bal voor de keepster die uit haar doel was gekomen naar Chelsea op de linkerkant en Chelsea bekroonde deze aanval met een prachtig doelpunt, een hard backhand schot in de verre hoek. Na nog ongeveer een minuutje klonk het eindsignaal en wat een ontlading voor Van der Kolk Liberty dames 1.De dames hebben keihard gevochten en het mocht baten. Volgend jaar mogen ze weer uitkomen in de derde klasse. Namens alle dames van Liberty dames 1 bedankt voor de support van dit afgelopen seizoen en tot na de zomer!