Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Intensieve samenwerking Medifit en Liberty

Sportblessure  |  17-8-2018
Nieuwsafbeelding

Shirt en bordsponsor Medifit gaat het komend hockeyseizoen 2018-2019 aan de slag bij Liberty met een blessurepreventieprogramma.

In de aanloop van het nieuwe seizoen zullen alle jeugdleden van de 1
e lijns teams (jongens en meisjes) een nieuwe warming-up aangeleerd krijgen en worden tijdens diverse sessies testen afgenomen om individueel advies te kunnen geven.

Dit bijzondere programma onder de naam Joint Forces zal in de winterstop van 2018/2018 verder uitgebreid gaan worden voor de breedte teams. Het gehele programma wordt door Medifit dus ondersteund clubbreed!

De Joint Forces tests en shuttleruns die afgenomen worden, zijn afkomstig uit de VS, wetenschappelijk onderbouwd en bestemd voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.

Er wordt vanaf een springbox van ca. 35 cm hoog gesprongen gevolgd door een jump omhoog. De bewegingen worden gefilmd en vervolgens geanalyseerd. Als er afwijkingen in de hoekmeting tussen knie en romp worden geconstateerd kan, na overleg met ouders en kind, een hertest in de praktijk worden uitgevoerd. Dit kan vervolgens leiden tot het geven van adviezen bij het sporten.

De test zijn preventief. Onderdeel van het programma is het geven van een workshop aan de trainers van Liberty. In deze workshop worden handvatten aangereikt voor bepaalde oefeningen van de warming-up. Uiteindelijk doel is het voorkomen en verkleinen van blessures. In een later stadium worden de jeugdleden van de breedteteams getest.

Het sportspreekuur

Naast het Joint Forces programma, biedtMedifit ook gratis sportspreekuren aan voor alle spelende leden van Liberty op iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur op de locatie de Vennen in Dongen.

Mocht er zich een blessure voordoen tijdens wedstrijden en/of trainingen, Medifit Dongen staat altijd in direct contact met specialisten en chirurgen in het ETZ in Tilburg en Amphia in Breda. Kortom een totaalprogramma om blessureleed te voorkomen en directe aanpak om blessures intensief te begeleiden.

Een aanwinst voor onze club Liberty!

Flyer sportspreekuur