HOCKEY MEDAILLES IN MACHTIG GIJÓN

Evenementen  |  13-8-2018

Hier de sportpagina van de regionale krant van Gijón (in Asturias, Noord-Spanje) van vandaag 9 augustus 2018 met als kop: "het Asturiaans hockey grossiert in medailles, de prestaties op de WK's voor landen en veteranen tekenen de macht van hockeyend Gijón”; Op de foto Álex Rey (koning/speler bij Real Grupo de Cultura de Covadonga een omnisportvereniging uit Gijón) die al meerdere keren in Nederland tegen een team van MHC Liberty heeft gespeeld en Óscar Palomero, de keeper van het Spaans nationaal elftal veteranen 45+, ook uit Gijón.

De Spaanse nationale vrouwenselectie heeft het zeer goed gedaan op het WK vorige week; na een matige groepsfase waarin ze derde werden, wonnen ze in de play offs van België en in de kwart finale door een laat doelpunt van het tegenvallende Duitsland; de halve finale won Spanje na shoot outs tegen het verrassende Ierland, dat als nummer 16 van de wereld zijn eerste WK finale ooit speelde. In deze troostfinale werd het 3-1 voor Spanje tegen de 7 voudig en regerend Olympisch kampioen Australië. De eerste WK medaille voor de Spaanse vrouwen was een feit met María López, ex grupista uit Gijón in het veld.

Ook op de laatste Champions Trophy eind juni in Breda speelde deze Spaanse nationale vrouwenselectie in het vierlandentoernooi; Op de foto de hockeyprofessor en directeur van El Grupo Iván Pidal die in Gijón (slechts 1 waterveld!) aan het begin stond van de hockeycarrière van María, zie foto van de high five tussen master en leerling in Breda.

Ook op het Internationale Veteranentoernooi (Masters) in Terrassa afgelopen week heeft Spanje (en Gijón) medailles opgehaald; Op de foto vier dames van het 35+ dat met een bronzen medaille aan de haal ging; de heren 45+ met keeper Óscar scoorde zelfs een gouden medaille door in de finale te winnen van Nederland.

Barcelona, Baskenland (Jolaseta), Madrid (Rosales) maar ook Hamburg (Harvestehuder) en Cambridge. Dit team, Liberty International, hoopt op eremetaal uit Gijón. In de maand september is het goed vertoeven in de sympathieke havenstad en badplaats Gijón met een zwoele nazomer met temperaturen boven de 20º C.