Bericht voor iedereen van het bestuur

Bestuur  |  2-7-2018

Het is al weer een tijd geleden dat er vanuit het bestuur een redactioneel stuk is verschenen. Zo voor de vakantie leek het ons een goed idee daar verandering in aan te brengen. Het hockeyseizoen zit er op, de resultaten zijn bekend. Voor velen is de tijd nu aangebroken om te genieten van een welverdiende vakantie. Maar voor het zo ver is, willen we als bestuur terugblikken op de onderwerpen "kampioenen”, "vrijwilligers” en "ALV en vervolg” en vooruit kijken met het onderwerp "Commissie avond”.

Kampioenen:

Het is Heren 1, na een spannend dagje Play-offs, gelukt om te promoveren naar de 3e klasse. Een topprestatie waar we trots op zijn. Well done guys! Naast deze mooie prestatie brengen we nogmaals graag de volgende kampioenen onder de aandacht:

Junioren:
- Meisjes D4 (zaal)
- Jongens C1 (zaal)
- Meisjes D2
- Meisjes B2
- Meisjes B1
- Meisjes A1

Senioren:
- Dames 4
- Dames 2
- Heren 4

Namens het bestuur wil ik alle teams en betrokkenen feliciteren met dit mooie resultaat. Op naar een volgend succesvol seizoen met hopelijk weer veel kampioenen.

Vrijwilligers:

Een club als Liberty heeft geen bestaansrecht zonder de inzet van alle vrijwilligers. Eigenlijk zijn dat de helden van de club! Het is mooi te zien dat mensen graag iets willen doen voor hun club. Vele handen maken immers licht werk. Maar het werk dient wel opgepakt te worden, willen we de vereniging draaiende houden. In dat kader kwam er vanuit de trimhockeyers het initiatief om het meubilair buiten te repareren en van een nieuwe laag lak te voorzien. Super initiatief om als team een vrijwilligerstaak op te pakken.

Zaterdag 23 juni zijn alle vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse vrijwilligers BBQ. Het was een geslaagde avond. Mocht je, op welke manier dan ook, willen helpen bouwen aan het Liberty van de toekomst, dan horen we dat uiteraard graag van je. Immers "Bij Liberty maak je vrienden”!

ALV en vervolg:

29 Mei jl. stond in het teken van de Algemene Ledenvergadering. Naast een aantal wijzigingen binnen het bestuur lag de nadruk vooral op het project "Liberty 2020” wat in 2012 is geïnitieerd. Er is toen een 5-tal pijlers (Hockey, Accommodatie, Communicatie, Organisatie en Sponsoring) benoemd. Tijdens afgelopen ALV hebben we de aanwezigen meegenomen naar wat we per pijler reeds hebben bereikt en waar aandacht aan moet worden besteed. Vervolgens hebben we de ALV gevraagd om in (werk)groepen per pijler antwoord te geven op een 3-tal vragen.

Met jullie input zijn we als bestuur onder begeleiding van Lutger Brenninkmeijer aan de slag gegaan. We hebben op dit moment een aantal thema’s benoemd en we gaan die thema’s plaatsen in de tijd. De volgende stap is dat we werkgroepen willen formeren die de thema’s verder gaan uitwerken. Bij voorkeur bestaan de werkgroepen uit personen die momenteel geen zitting hebben in commissies die betrokken zijn bij de desbetreffende pijlers.

Er is dus meer dan genoeg te doen. Een ding is zeker: we hebben er zin in om gezamenlijk met de uitdagingen aan de slag te gaan.

NIEUW VANAF MAANDAG 3 SEPTEMBER: "COMMISSIE AVOND”:

Om de communicatie te verbeteren en om te verbinden hebben we besloten om elke 1
e maandag van de maand om te dopen tot "Commissie avond”. We vragen alle commissies om vanaf de start van het seizoen hun vergaderingen zo veel mogelijk te plannen op de commissie avond. Ook het bestuur zal aanwezig zijn op die avonden. Maandag 3 september zal de eerste commissie avond om 20:00 uur starten op de club. Graag willen we alle commissies vragen in ieder geval die avond op het clubhuis aanwezig te zijn, zodat elke commissie de aanwezigen kan informeren wat ze komend jaar gaan doen en wanneer. Tevens geven we vanuit het bestuur een update omtrent het project "Liberty 2020”.

Voor nu wens ik iedereen namens het bestuur een heel fijne zomer(vakantie) toe. Rust lekker uit en geniet van familie en vrienden. We zien jullie allemaal graag terug bij de start van het nieuwe seizoen!

Jeroen Beex / voorzitter