Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Den Hamse Bok Liberty Heren 1 pakt winst tegen vrienden van de show

Wedstrijdverslag  |  16-6-2018
Na de winst op Ypenburg Heren 1 vorig weekend had Den Hamse Bok Liberty Heren 1 goede moed voor de laatste 2 wedstrijden. Zondag 10 juni stond Rapide Heren 1 op de planning.
De eerste helft ging van start en Den Hamse Bok Liberty Heren 1 begon afwachtend, maar merkte al gauw dat er meer druk gezet kon worden. In de 5e minuut, na een goede onderschepping en pass van Ard Leenderts op Devi Brons, kon er een voorzet worden gegeven. De bal werd echter net over de goal getipt door Tim Verkijk. Rapide Heren 1 zakte in en loerde op de counter. Zo versierde zij in de 11e minuut een strafcorner, maar deze werd gelukkig naast het doel van Philip Starmans gesleept. Na een kwartier spelen werd het wat lastiger voor Liberty Heren 1. Na een aantal kansen gemist te hebben gingen de mannen het zichzelf moeilijk maken. Er volgde voor beide kanten nog een aantal strafcorners die op verschillende manieren uitgevoerd werden om tot een goal te komen. Dit mislukte helaas en de ruststand wees op 0-0.
In de tweede helft startte de Dongenaren weer sterk. De heren hadden zich na de slechtere eindfase van de eerste helft goed herpakt. Er volgde achter elkaar maar liefst 4 strafcorners. Deze werden helaas allemaal niet gescoord en Liberty Heren 1 kreeg de brilstand maar niet van het scorebord af. Tot er na 55 minuten spelen goed druk werd gezet op de verdediging van de gastheren. Hierdoor kon Devi Brons onderscheppen. In combinatie met Jorian Taks kon uiteindelijk Mick Asselman de bal makkelijk binnentikken bij de 2e paal. De bevrijdende 0-1, en de Libertianen waren los! Nog geen 3 minuten later viel de 0-2. Mick Asselman nam een vrije bal snel uit en passte Devi Brons in, die op zijn beurt de bal binnen kon slaan. In de 65e minuut kreeg Rapide Heren 1 een strafcorner, deze werd gescoord. Met nog 5 minuten spelen en 1-2 leek het toch nog spannend te worden. Zo spannend dat Rapide Heren 1 zelfs besloten hun keeper uit het doel te halen om zo een extra veldspeler te krijgen en een 2-2 te forceren. Gelukkig was het Den Hamse Bok Liberty Heren 1 die vrijwel meteen daarna de 1-3 binnenschoot, wederom was de doelpuntenmaker Devi Brons. Hiermee is de uitslag 1-3 geworden en mochten er weer drie punten anderhalf uur de auto mee in richting de Dongense thuishaven.

Volgende week op 17 juni staat de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. Er zal gestreden worden om de laatste 3 punten van het seizoen tegen Bleiswijk Heren 1. Indien er wordt gewonnen zijn de heren zeker van play-offs voor de derde klasse! Wij hopen daarom u allen langs de lijn te zien om ons naar de overwinning te juichen!