Den Hamse Bok Liberty Heren 1 wint topper

Wedstrijdverslag  |  6-6-2018

Zondag 3 juni was het dan zover, de topper tegen Ypenburg Heren 1. Den Hamse Bok Liberty Heren 1 was er klaar voor om op de zonnige zondag de punten in Dongen te houden.

De eerste helft ging van start en Den Hamse Bok Liberty Heren 1 begon minder scherp dan gehoopt. Hierdoor kon Ypenburg op verschillende momenten kansen creëren en was in de openingsfase van de wedstrijd dominanter dan de Dongense gastheren. Maar na een kleine tien minuten spelen zette een sterker verdedigend Liberty het achterin goed weg. Hierdoor konden er kansen worden gecreëerd. Zo werd in de 8e minuut de eerste strafcorner gehaald. Deze werd hoog op goal geslagen en dus afgekeurd, maar Liberty Heren 1 bleef Ypenburg de baas en 5 minuten later werd de 2e strafcorner gehaald. Devi Brons schoot deze wel binnen voor de 1-0 in de 13e minuut. In de minuten na de eerste goal stond Den Hamse Bok Liberty Heren 1 minder scherp, waardoor Ypenburg Heren 1 de cirkel binnen kon komen en zo hun eerste strafcorner konden versieren. Dit was in de 15e minuut ook meteen de 1-1. Hierna volgde een spannende fase van de eerste helft waar beide ploegen kansen kregen, maar er werd niet gescoord. In de 25e minuut viel dan eindelijk de 2-1, door een snelle actie en een goede pass van Stijn Lourijsen op Richard Weeda, die op zijn beurt helemaal vrij bij de 2e paal de bal binnen kon werken. Meteen hierna, na een goede onderschepping van Tim Verkijk op het middenveld, kon Devi Brons de keeper uitspelen en Stan Schilders een makkelijke 3-1 laten scoren in de 26e minuut. In de 30e minuut viel ook nog de 4-1. Wederom Stan Schilders in combinatie met Devi Brons, die de bal in de goal wist te werken.

De 4-1 ruststand stond genoteerd en de spelers konden aan de thee.

De 2e helft was nog maar net van start of de 5-1 stond al op het scorebord. Een goed uitgespeelde aanval op het middenveld zorgde ervoor dat Jorian Taks de bal voorlangs op Mick Asselman kon leggen, die zo de bal binnen kon ‘pissen’. Dit gebeurde al in de 41e minuut. In de 43e minuut was het andersom, ditmaal kon Mick Asselman de bal terugleggen op Jorian Taks die slim de bal in de korte hoek buiten bereik van de keeper van Ypenburg schoot voor de 6-1. Vanaf de 45e minuut tot de 55e minuut vielen er maar liefst twee doelpunten. De eerste was voor Ypenburg wederom uit een strafcorner. De tweede voor Den Hamse Bok Liberty Heren 1. Mick Asselman schoot een strafcorner hard raak. In de 68e minuut viel de 8-2 nog na een goede aanval op het middenveld waarna Tim Verkijk opkomende middenvelder Richard Weeda volledig vrij voor de keeper zette. De bal eindigde op de paal, Devi Brons pikte deze op en kon wederom Richard Weeda in scoringspositie brengen. De laatste goal van de wedstrijd was voor Ypenburg Heren 1. De vrije man voorin werd ingepasst en na een solo konden ze de bal nog langs de keeper krijgen voor de 8-3 in de 69e minuut.

Eindstand 8-3.

Den Hamse Bok Liberty Heren 1 heeft gedaan wat ze moesten doen, winnen van Ypenburg Heren 1 om de gedeelde eerste plek met Capelle Heren 1 weer terug te veroveren. Met nog 2 wedstrijden te gaan, die beide gewonnen moeten worden, is de droom op het kampioenschap nog steeds in leven. Volgende week een verre uitwedstrijd in Zeeland tegen Rapide Heren 1. De week erna spelen de heren thuis tegen Bleiswijk Heren 1. Wij hopen op uw steun en vertrouwen voor de laatste wedstrijden en hopen u alvast ook allen te zien bij onze laatste wedstrijd de 17e van Juni.