Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Verdiende winst voor Van der Kolk Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  28-5-2018
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zondag 27 mei speelde Van der Kolk Liberty dames 1 thuis tegen Walcheren dames 1. De vorige wedstrijd werd met 2-4 gewonnen na een 2-0 achterstand. Ondanks die winst wisten de dames dat deze tegenstanders niet onderschat mogen worden.

Na een goede voorbespreking en warming-up begon Van der Kolk Liberty dames 1 vol goede moed aan de wedstrijd. Er werd gelijk veel druk gezet door zowel de voorhoede als het middenveld. Met als gevolg een aantal doelpogingen, maar helaas zonder resultaat.
Na ongeveer 10 minuten speeltijd werd Walcheren voor het eerst gevaarlijk in het 23 meter gebied. Waarin Van der Kolk Liberty dames 1 nog niet in geslaagd was, lukte bij Walcheren wel; het was 0-1. Gelukkig lieten de dames het hier niet bij zitten. Van der Kolk Liberty dames 1 had duidelijk de bovenhand en bepaalde voor het grootste deel het spel.
In de 19de minuut werd de aanval opgezet door Chelsea van Helmond, zij zag Sanne Kattenbeld vrij staan in de cirkel en die sloeg de bal zonder probleem in het net. Zo’n vijf minuten later maakte Chelsea van Helmond de 2-1 met een harde slag laag in de rechterhoek. In de 29ste minuut werd er een strafcorner versierd en deze werd goed benut door Mathilde Hoedemaker. Zij sleepte de bal hard links in de hoek.

In de rust werd er besproken dat Van der Kolk Liberty dames 1 het hoge tempo vast moesten houden, maar er waren nog te veel slordigheden in het spel. Ondanks de 3-1 voorsprong viel er veel meer te halen, veel van de aanvallen die door de dames werden opgezet gingen door onnauwkeurige passes de mist in. In de tweede helft na zo’n 7 minuten speeltijd kwam middenveldster Maud Verburgh mee op en pikte een goaltje mee. Ze kreeg een mooie assist toegespeeld en speelde de bal door de benen van de keepster in het doel. Een korte 4 minuten later werd er een strafcorner versierd en deze werd door strafcornerkanon Chelsea van Helmond benut. Zij sleepte de bal hoog de touwen in: 5-1!
Het spel bleef gedurende de tweede helft vrijwel hetzelfde. Van der Kolk Liberty dames 1 kon veel kansen creëren maar miste er toch een hoop. Walcheren kreeg in de tweede helft ook wat meer ruimte om op te komen. Gelukkig stond de verdediging van Liberty weer als een huis en kwamen er geen gevaarlijke doelpogingen uit voort.  In het slot van de wedstrijd kon Chelsea haar derde van de middag maken. Via de linkerkant kreeg zij de ruimte om op te komen en met een harde slag verraste ze de keepster van Walcheren, die hier niet veel tegen had in te brengen. Eindstand: 6-1.De dames hebben hard gestreden ondanks het warme weer en daarom was dit een verdiende overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1. Volgende week spelen de dames uit tegen Hoeksche Waard dames 1, de huidige nummer 8 in de competitie. Door verlies van Pelikaan dames 1 staat Van der Kolk Liberty dames 1 nu op de zesde plek.