Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Hard geknokt, maar teleurstellend resultaat voor Van der Kolk Liberty Dames 1

Wedstrijdverslag  |  1-5-2018
Nieuwsafbeelding

Deze zondag 29 april stond een inhaalwedstrijd tegen Pelikaan Dames 1 op de planning. Deze pot moest gewonnen worden door de dames omdat Pelikaan een gelijk aantal punten heeft in de competitie. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

 

Van der Kolk Liberty Dames 1 ging vanaf het startsignaal goed van start, er werd fel gespeeld en goede druk gezet op de verdediging van Pelikaan. De dames konden doelpogingen creëren maar ze kwamen steeds net een stap tekort waardoor de bal een aantal keer rakelings langs het goal van Pelikaan ging. Ook door Pelikaan werden er kansen gecreëerd, waardoor de keepster Senna-Joy Brons in actie moest komen. De pogingen werden gelukkig gekeerd. Na ongeveer 15 minuten spelen belandde de bal op ongelukkige wijze toch in het doel van Liberty. De rest van de eerste helft liepen de dames achter de feiten aan en Pelikaan bepaalde het spel. Ruststand: 0-1.

 

In de tweede helft moest er wat gedaan worden aan die achterstand. Helaas was Pelikaan nog niet klaar met scoren en maakte zij vrij snel achter elkaar 2 doelpunten. Pas toen begon Van der Kolk Liberty Dames 1 te hockeyen, de energie werd weer opgevoerd en de dames kwamen wat meer in hun eigen spel. Vanaf rechts werd de aanval opgezet door Eveline Kahlman, zij kon met een harde slag Chelsea van Helmond bereiken. Zij draaide mooi naar haar backhand en maakte de 3-1, en dat smaakte naar meer! Een paar minuten later liep Chelsea via links op en vanaf een lastige hoek werkte ze de bal in het dak van de goal. En Chelsea was er nog niet klaar mee, toen er voor het eerst deze wedstrijd een strafcorner voor Liberty werd versierd sleepte zij de bal hard achter de keepster van Pelikaan, 3-3! De laatste tien minuten werd er hard gevochten door beide teams, met gevolg dat Fabienne Taks naar de eerste hulp moest voor hechtingen in haar wenkbrauw. Desondanks werden er geen doelpunten meer gemaakt.

 

Van der Kolk Liberty Dames 1 heeft na een 0-3 achterstand keihard terug geknokt en daardoor toch een puntje gewonnen. Misschien niet het resultaat waarop gehoopt was, maar toch was het een mooie pot. Volgende week is er geen competitiewedstrijd en daarom spelen de dames een oefenwedstrijd tegen Derby dames 1.