Den Hamse Bok Liberty heren 1 heeft drie punten op zak na winst op Rapid heren 1

Wedstrijdverslag  |  24-4-2018

Afgelopen zondag 22 april 2018 stond het bezoek van Rapid heren 1 op het programma voor de mannen van Den Hamse Bok Liberty heren1. De zon scheen in het pittoreske Dongen met veel supporters langs de kant voor deze wedstrijd. Na de uiterst spannende en intensieve wedstrijd van vorige week uit bij medekoploper Capelle heren 1 (3-3), stond afgelopen zondag een op papier makkelijkere tegenstandertegenover de Dongenaren. Niet alleen staan zij lager op de ranglijst genoteerd, maar bij de vorige ontmoeting met Rapid heren 1 in Gorinchem werd er een uitslag van 1-8 op het wedstrijdformulier ingevuld.

Met de ruime winst van de vorige ontmoeting in het achterhoofd begon Den Hamse Bok Liberty heren 1 stroef aan de eerste helft. Rapidheren 1 speelde onverwachts hoog en waren in de eerste minuten feller dan de mannen uit Dongen. De spelers van Den Hamse Bok Liberty heren 1 herpakten zich snel en hierdoor werden er in de eerste periode van de wedstrijd kansen voor beide ploegen gecreëerd.De felheid en motivatie spatte van de bezwete gezichten af. Dit resulteerde vroeg in de wedstrijd in groene kaart voor een speler van Rapid heren 1 wegens commentaar op de scheidsrechter.

Na een doorbraak van de ploeg uit Gorinchem werd de bal in de cirkel op een voet gelegd: strafcorner. Deze corner werd verzilverd.Dit resulteerde in de 0-1 in de 17e minuut. Gelukkig volgde al snel, in de 20e minuut, de 1-1 door Devi Brons.Deze goal had Liberty nodig en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de thuisploeg. Veel kansen werden gecreëerd voor de goal van Rapid heren 1, maar allemaal tevergeefs. Uiteindelijk floot de scheidsrechter het eerste bedrijf af en konden alle spelers water gaan drinken en even in de schaduw gaan zitten.

Na overleg met de aanvoerders en de scheidsrechters werd er besloten om de tweede helft op te splitsen in twee delen, zodat er ruimtewas voor een korte drinkpauze. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging met een gelijkspel verder. Den Hamse Bok Liberty heren 1 vloog werkelijk uit de startblokken na het nemen van de uitslag. Er werd een aanval over links opgezet door Yorick Smits die mee op kwam stomen vanuit de laatste linie. Hij liep de cirkel van Rapid heren 1 binnen, gaf de bal voor en zonder dat ook maar een speler van Rapid de bal in de tweede helft had aangeraakt kon Felix van Rooij met niet al te veel inspanning de 2-1 spreekwoordelijk"binnen pissen”.

Dit was een harde klap voor Rapid heren 1. De spelers van Liberty voelde dit aan en drukte met het hele team door. Er werden een aantalstrafcorners gezocht en gevonden door Liberty. Zo ook na 15 minuten spelen in het tweede bedrijf. Deze strafcorner resulteerde in een prachtig doelpunt van opnieuw Devi Brons door met een harde push de bal in de linker kruising te leggen: 3-1. Met deze tussenstandmochten de spelers een slok water nemen om zich kort op te laden voor het laatste kwart van deze wedstrijd.

Den Hamse Bok Liberty heren 1 ging in dit kwart door met het druk zetten op hun tegenstanders. In de 19e minuut van de tweede helftresulteerde dit in een onderschepping van Stan Schilders die hierna Devi Brons wegstuurde en op zijn wenken bediende. Brons speelde de keeper gemakkelijk uit in een één op één en sloeg de bal binnen wat resulteerde in zijn hattrick. Hij vierde dit met eenmooi eerbetoon aan zijn overleden opa, met luid applaus van alle spelers op het veld en toeschouwers.

Nu de stand 4-1 was leek de wedstrijd gespeeld. Echter, deze stand was voor Den Hamse Bok Liberty heren 1 niet voldoende. Opnieuween strafcorner voor de Dongenaren. Er werd gekozen voor een variant met Devi Brons en Sten Wahlbrinck. Wahlbrinck ontving de bal en zag Felix van Rooij vrij staan, gaf de pass en Van Rooij schoot zijn tweede bal van de dag binnen. Hierdoor was de stand op5-1 was terechtgekomen in de 28e minuut van de tweede helft. Door slordig spel van Liberty kon Rapid nog terugkomen tot een 5-3.

Den Hamse Bok Liberty heren 1 wil al haar supporters bedanken voor het steunen van de ploeg tijdens deze wedstrijd. Aanstaande zondag 29 april 2018 staat de inhaalwedstrijd gepland tegen de mannen van Olympia heren 1 uit Terneuzen. Liberty heren 1 heeft nogiets recht te zetten na de 1-1 in Zeeland en zijn dus zeer gedreven om ook bij deze wedstrijd drie punten in Dongen te houden!