Van der Kolk Liberty dames 1 weet 3 punten in Dongen te houden

Wedstrijdverslag  |  23-4-2018

Zondag 22 april mocht Van der Kolk Liberty dames 1 weer een thuiswedstrijd spelen, tegen Voorne dames 1. Voor de winterstop werd er 1-1 gespeeld in Hellevoetsluis. De eerste helft begon wat rommelig, er werden veel slordige ballen gespeeld en er werd onnodig balverlies geleden. Helaas resulteerde dat in een 0-1 achterstand, een frommel goaltje wat net over de doellijn rolde. De dames van Van der Kolk Liberty dames 1 moesten er niet 1, maar 2 tandjes bij doen. Eindelijk was daar dan aan het einde van de eerste helft de verlossende gelijkmaker van Diniz Vorstenbosch die de keeper wist te verrassen met een schot op goal, die via de binnenkant van de paal in het doel belandde. Met een gelijke stand ging Van der Kolk Liberty dames 1 de rust in.

Na een aantal punten weer opgehelderd te hebben gekregen, ging Van der Kolk Liberty dames 1 weer verder waarmee ze eindigden in de eerste helft; scoren. In de eerste minuut van de helft wist Sanne Kattenbeld de bal bij Jill Voskuil te krijgen, die zich geen moment bedacht en de bal meteen richting het goal schoot. De eerste voorsprong was een feit, maar Voorne liet het hier natuurlijk niet bij zitten. Nog geen 2 minuten later wist de tegenstander een strafcorner te versieren, die ze helaas in het goal wisten te krijgen. Van der Kolk Liberty dames 1 moest weer gaan aandringen, gelukkig werd dit snel beloond en kregen de dames een strafcorner. Chelsea van Helmond wist deze moeiteloos in de touwen te slepen, daar was de voorsprong weer. Even bleef het op en neer gaan, maar ook Voorne kreeg weer een strafcorner, ook deze wisten ze te benutten. Van der Kolk Liberty dames 1 liet het hier natuurlijk niet bij zitten en de dames waren gebrand om er deze keer 3 punten uit te slepen. Met nog ongeveer 12 minuten te spelen was daar de bal van Sanne Kattenbeld die Chelsea van Helmond met een klein gelukje wist te bereiken. Chelsea kon haar rust bewaren en de bal voor de laatste keer deze wedstrijd achter de keeper te schieten. Nog een aantal spannende minuten voordat het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd klonk, en de dames konden er weer 3 punten bij schrijven.

Volgende week zondag, 29 april staat er een inhaalwedstrijd tegen Pelikaan dames 1 op het programma. Ook deze wedstrijd wordt thuis gespeeld, Van der Kolk Liberty dames 1 gaat er weer voor vechten om de 3 punten in Dongen te houden.