Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

“Den Hamse Bok Liberty H1 neemt 3 punten mee terug naar Brabant”

Wedstrijdverslag  |  28-3-2018

Na de afgelastte wedstrijd van vorige week tegen Olympia Heren 1 hebben de mannen van den Hamse Bok Liberty Heren 1 extra veel zin in de pot die voor vandaag op het programma staat. Uit bij Wateringse Veld. Het beloofde een mooie pot te worden terugblikkend naar de vorige wedstrijd, die met 7-1 gewonnen werd.

 

Liberty Heren 1 begon zoekend in de eerste helft maar had vanaf minuut 1 al overwicht en druk op de cirkel van Wateringse Veld. En zo werd er in de 5e minuut de eerste corner al gewonnen. Deze werd helaas naast geslagen. In de 8e minuut slaagde Mick Asselman erin om snel een vrije slag te nemen en zo leek hij de assist te gaan geven op Devi Brons voor de 0-1, maar het tegendeel bleek waar, want Yorick Smits, die het zekere voor het onzekere wilde nemen, schoot de bal nog net voor de lijn, hard binnen. Zoals een echte goaltjesdief dit zou doen. Na een slimme onderschepping van Sten Wahlbrinck en goed gebruik van de 4e man op het middenveld van Liberty kwam de bal bij Mick Asselman terecht, deze kon de bal inflatsen voor de 0-2 en na kort spelen stond den Hamse Bok Liberty Heren 1 al op een comfortabele voorsprong. Er volgden nog een aantal kansen en veel strafcorners maar door laag rendement voor de goal werden deze niet meer afgemaakt. 0-2 bij rust.

De 2e helft begon Liberty duidelijk minder georganiseerd en maakte kleine foutjes. Zo konden zij op hun beurt counteren en kansen creëren. Hierdoor volgde ook hun eerste strafcorner, maar deze werd naast geschoten. Na een kwartier spelen in de 2e helft kreeg den Hamse Bok Liberty Heren 1 weer wat meer overwicht en werden er minder fouten gemaakt. Ook volgden er weer een aantal strafcorners die helaas niet werden benut. In de 56e minuut kwam dan eindelijk de verlossende 0-3. Door goed samenspel op het middenveld en een goede penetrerende pass de cirkel in kon Richard Weeda de bal klaarleggen voor Tim Verkijk die de bal nog net binnen kon tikken. Er bleven strafcorners volgen, want Wateringse Veld had na de 0-3 weinig meer te zeggen, op 1 kans na, waar de keeper van Liberty Heren 1 Phillip Starmans een fantastische redding had.

De komende 2 weken gaat Den Hamse Bok Liberty Heren 1 zich weer volle bak voorbereiden op de kraker tegen Bommelerwaard Heren 1. En wij hopen u ook allemaal langs de lijn te zien voor de extra mentale steun tegen deze directe concurrent.


Een fijn paasweekend en tot over 2 weken!