Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Van der Kolk Liberty dames 1 overklast koploper Barendrecht

Wedstrijdverslag  |  7-12-2017
Nieuwsafbeelding
Zondag 26 november was het dan zo ver voor Van der Kolk Liberty dames 1, de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de koploper, Barendrecht dames 1. Deze dames stonden zonder puntenverlies bovenaan de ranglijst.

Vol vertrouwen en goede moed werd er begonnen aan de wedstrijd. Barendrecht zette hoge druk, maar de dames van Van der Kolk Liberty dames 1 lieten zich niet zomaar aan de kant zetten. Er werd goed onder de hoge druk uit gehockeyd en er werden een aantal kansen gecreeƫrd, maar ook Barendrecht kreeg een aantal kansen. Gelukkig stond de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 weer als een huis en werden er ook nog een aantal strafcorners uit het goal gehouden. Met een 0-0 stand en kansen aan beiden kanten werd er gefloten voor de rust.

De tweede helft waren de dames er nog steeds op gebrand om de punten in Dongen te houden. Er werd weer goed gehockeyd en er bleven kansen komen, het was wachten op een goal. Na bijna een kwartier spelen kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 een strafcorner mee. Deze werd hard in het goal gesleept door Chelsea van Helmond, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld en Barendrecht liet het hier zeker niet bij zitten. Niet veel later was daar dan ook de gelijkmaker. Het leek een gelijkspel te blijven, maar in de laatste 2 minuten van de wedstrijd kwam daar alsnog het tweede goal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Eveline Kahlman ontving de bal in de cirkel en kon de bal hard in het goal werken. Met nog 2 minuten te spelen moesten de dames alles op alles zetten om de voorsprong te behouden. De laatste paar seconden tikten weg en eindelijk was daar het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. De 3 hard bevochten punten waren binnen.

Van der Kolk Liberty dames 1 gaat als vijfde de winterstop in, slechts 2 punten achter nummer 2. 11 maart begint de veldcompetitie weer en spelen de dames uit tegen Prinsenbeek. Vanaf 10 december begint de zaalcompetitie voor de dames in de eerste klasse.