Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Wedstrijd verslag Ypenburg H1 Vs. Liberty H1

Wedstrijdverslag  |  14-11-2017
Na de overwinning in de derby tegen Rijen Heren 1 van vorige week had den Hamse Bok Liberty Heren 1 de koppositie weten te veroveren.
 
Deze week stond de topper tegen Ypenburg Heren 1 op het programma en den Hamse Bok Liberty Heren 1 was er dan ook op gebrandt de 3 punten vanuit Zuid-Holland mee te nemen naar Dongen om deze positie te behouden.
 
Den Hamse Bok Liberty Heren 1 begon sterk aan de wedstrijd en wist in de 7e en 9e minuut van de wedstrijd 2 corners voor zich te winnen. Deze corners werden ofwel net gemist, ofwel gepakt door de keeper van Ypenburg Heren 1. De mannen van Liberty Heren 1 waren duidelijk de bovenliggende partij in het begin van de wedstrijd en Bas Leemans kreeg de bal door een strakke lange pass bij Devi Brons, die de bal voor de 0-1 de goal in werkte in de 13e minuut. Ypenburg Heren 1 kon hierna een aantal kansen creƫeren en zo ook een corner, maar die werd naast gesleept. In de 28e minuut belandde de bal op de achterlijn bij Devi Brons die na een goede actie de bal haaks terug legde op Toby Kuijpers. Hij schoot de bal op goal en daar kon goaltjesdief Richard Weeda de bal met een tip-in de goal in werken. 0-2! In de 33e minuut kreeg den Hamse Bok Liberty Heren 1 nog een corner, maar de bal kreeg niet de kans om bij de goal te komen. Ruststand 0-2.
 
De 2e helft was nog maar net van start maar in de 36e minuut kon Ypenburg Heren 1 na een snelle actie en een fel begin de 1-2 maken. Hierna was Liberty Heren 1 meteen scherp gezet en 2 minuten later werd Devi Brons hard op zijn stick gehakt in de cirkel. Strafbal. Deze werd benut en de stand was 1-3 in de 38e minuut. Hierna ging de wedstrijd 2 kanten op en het beloofde een spannende slotfase te gaan worden toen, na kansen en corners over en weer die niet benut werden, Ypenburg na 60 minuten de 2-3 kon maken uit een tip-in van een corner. De 3-3 viel door een benutte strafbal in de 65e minuut. Den Hamse Bok Liberty Heren 1 was hard aan het werken en na een fantastische scoop van Yorick Smits en een lekkere actie van pannakoning Devi Brons viel in de 67e minuut alsnog de 3-4. 
De wedstrijd was echter nog niet over, want in de 69e minuut kreeg Ypenburg Heren 1 nog een laatste strafcorner. Helaas werd deze goed binnen gesleept en zo werd de eindstand op het scorebord gezet. 4-4 na 70 minuten goed en spannend hockey.
 
Door dit gelijkspel blijft den Hamse Bok Liberty Heren 1 wel boven Ypenburg, maar zakt 1 plaatsje naar beneden. 
Op naar volgende week, dan staat Rapide Heren 1 thuis op het programma. We hopen jullie allemaal langs de lijn te zien!