Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Zevenklapper voor Van der Kolk Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  14-11-2017
Nieuwsafbeelding

Van der Kolk Liberty dames start op 12 november om 12.45 de wedstrijd tegen Hoeksche Waard dames 1, een oude bekende van twee seizoenen geleden. Vorige week kwamen de dames al snel op een 2-0 achterstand, vandaag moest ervoor gezorgd worden dat het eerste goal aan de andere kant viel.

 

Het begin van de wedstrijd was enigszins rommelig, wat ook resulteerde in een tegengoal. Van der Kolk Liberty dames 1 begon halverwege de eerste helft weer vat op de wedstrijd te krijgen. Na een mooie pass van Chelsea van Helmond op Mathilde Hoedemaker kwam daar eindelijk de gelijkmaker. De bal begon makkelijker door de ploeg te rollen, en na een actie van Elisa Borst werd de bal afgelegd op Mathilde Hoedemaker die weer mooi de rust wist te behouden en de stand op 2-1 bracht. Met nog een aantal minuten te spelen kon Eveline Kahlman de bal naar Sanne Kattenbeld spelen, wederom stond Mathilde Hoedemaker op de goede plek en kon de bal weer in het goal tikken. Ruststand 3-1.

 

Het begin van de tweede helft Van der Kolk Liberty dames 1 al stukken beter dan het begin van de eerste helft. Na een aantal minuten gespeeld te hebben was daar een strafcorner voor Van der Kolk Liberty dames 1, er werd een variant gespeeld op Eveline Kahlman die de bal mooi in het goal kon pushen. De dames van Hoeksche Waard gaven zich nog niet gewonnen en konden na een uitbraak de 4-2 maken. De voorsprong van Van der Kolk Liberty dames 1 kwam echter niet meer in gevaar nadat Fabiƫnne Taks scoorde uit de rebound van een strafcorner. Ook Kim Verburgh pakte een doelpunt mee nadat ze vanaf de zijkant van de cirkel uithaalde en de keepster passeerde. Hoeksche Waard probeerde nog iets af te dwingen, maar Lienke Adams onderschepte de bal en kon hem afgeven op Mathilde Hoedemaker, die deze keer niet veel ruimte kreeg. Ze gaf een voorzet op Elisa Borst, die de bal op haar backhand in het goal schoot. Niet veel later klonk het eindsignaal.

 

Met een mooie overwinning gaat Van der Kolk Liberty dames 1 volgende week vol goede moed naar Gilze Rijen, nog een oude bekende.