Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Van der Kolk Liberty dames 1 keihard teruggekomen van 2-0 achterstand

Wedstrijdverslag  |  11-11-2017
Nieuwsafbeelding

Na een lange reis waren de dames aangekomen in Vlissingen bij HC Walcheren, een bekende club van twee jaar terug in de vierde klasse. Van der Kolk Liberty dames 1 wist dat het een pittige wedstrijd zou worden.

 

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon, ondanks de goede voorbereiding leek het alsof de dames nog aan het slapen waren. Binnen 10 minuten stonden ze al met 2-0 achter, door twee goed benutte strafcorners. Maar de dames lieten de koppen niet zakken. De druk werd opgevoerd en er werd weer gevochten voor elke meter. Het harde werk werd beloond met een strafcorner voor Van der Kolk Liberty dames 1. De eerste poging van Chelsea van Helmond werd gekeerd maar de rebound van Eveline Kahlman werd er door Mathilde Hoedemaker mooi ingetikt. Niet veel later werd de aanval opgezet en kon Mathilde Hoedemaker uithalen met haar backhand, ze raakte de bal niet goed maar toch rolde de bal net in de hoek van het goal. Ruststand: 2-2. In de rust werd besproken dat het spel goed ging, maar de passes waren te onnauwkeurig en gehaast. De dames moesten het eigen spelletje blijven spelen, alleen zo konden ze de winst pakken. In de tweede minuut van de tweede helft veroverde Mathilde Hoedemaker links de bal en ze kon tot de cirkel oplopen, ze gaf de bal mooi voor op Eveline Kahlman maar die kon er net niet bij. Een mooie kans maar helaas geen resultaat. Na ongeveer tien minuten gespeeld te hebben kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 een strafcorner. Met een perfecte uitvoering sleepte Mathilde Hoedemaker de bal achter de keepster van Walcheren. 2-3! De dames kregen haast vleugels en bleven de aanvallen opvoeren, maar Walcheren liet het er ook niet bij zitten en kon ook een aantal kansen creƫren, maar gelukkig werden deze niet benut. In de twintigste minuut werd de aanval door Chelsea van Helmond op links geopend, zij zag Mathilde Hoedemaker bij de paal vrij staan. Mathilde hield goed rust aan de bal en kon zo vanaf de achterlijn de bal mooi in het net plaatsen. De laatste minuten waren nog erg spannend omdat Walcheren nog naar doelpunten op zoek was. De sterke verdediging van Van der Kolk Liberty Dames 1 en keepster Senna-Joy Brons, die een aantal mooie reddingen had, stond goed op slot. Eindstand: 2-4.

 

De dames zijn ijzersterk terug gekomen van een 2-0 achterstand en kijken terug op een goede wedstrijd. Volgende week spelen de dames om kwart voor 1 thuis tegen Hoeksche Waard dames 1. Hopelijk tot dan!