Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Van der Kolk Liberty dames 1 niet met lege handen naar huis

Wedstrijdverslag  |  17-10-2017
Nieuwsafbeelding

Zondag 15 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor van der Kolk Liberty dames 1. Ze mochten afreizen naar Hellevoetsluis voor een spannende pot tegen Voorne dames 1, de nummer 4 in de poule.

 

Van der Kolk Liberty dames 1 begon niet al te scherp aan de wedstrijd, er werd veel druk gezet door Voorne op de verdediging, wat resulteerde in 3 strafcorners tegen in nog geen 10 minuten. Gelukkig werden deze eruit gehouden door de verdediging van van der Kolk Liberty dames 1. Uiteindelijk wist Voorne toch te scoren, na een uitgespeelde kans kwam de bal achter de keepster terecht. Halverwege de eerste helft begon van der Kolk Liberty dames 1 weer vat op de wedstrijd te krijgen. Het spel werd beter, maar er werden nog steeds slordige fouten gemaakt. Met een 1-0 achterstand klonk het rustsignaal.

 

Begin van de tweede helft werd er beter gehockeyd door van der Kolk Liberty dames 1. Toch wist Voorne nog een aantal keren de cirkel binnen te dringen, maar gelukkig was daar keepster Senna-Joy Brons met een aantal mooie reddingen. De dames werden verder wakker geschud en begonnen ook aardig wat kansen te creƫren, maar het bleef 1-0. Met nog maar een aantal minuten te spelen leek het erop dat van der Kolk Liberty dames 1 zonder punten naar huis zou gaan, maar er kwam toch nog een uitbraak. Na een prima onderschepping van Diniz van Vorstenbosch kwam Chelsea van Helmond de cirkel binnen en sloeg de bal hard in de touwen. Daar was de verlossende treffer, van der Kolk Liberty dames 1 was in de tweede helft de bovenliggende partij en deze goal was dan ook meer dan terecht. Na nog een spannende eindfase werd er eindelijk afgefloten. Hoewel de dames van plan waren met 3 punten naar huis te gaan, was dit ene punt er ook een om tevreden over te zijn.

 

Met veel punten om aan te werken aankomende week, wordt de volgende competitiewedstrijd over 2 weken weer thuis gespeeld tegen Spijkenisse. Aankomend weekend speelt van der Kolk Liberty dames 1 in Capelle ad IJssel voor de bekercompetitie.