Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Ruime overwinning voor Van der Kolk Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  9-10-2017
Nieuwsafbeelding

Afgelopen zondag 8 oktober stond Tempo ’34 dames 1 op het programma. Een bekend team van het afgelopen seizoen. Vorig jaar hebben de dames tweemaal winst gepakt, maar desondanks beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Na drie keer achter elkaar verlies, waren de dames extra gemotiveerd om de drie punten in Dongen te houden.

 

Het startsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het was al gauw duidelijk dat Van der Kolk Liberty dames 1 het sterkere team was. Het middenveld kreeg veel ruimte om aanvallen op te bouwen en de spitsen werden ook gemakkelijk bereikt. Het eerste doelpunt viel al in de negende minuut. Eveline Kahlman sloeg de bal hard voorbij de keepster het doel in. De dames waren veel in de cirkel en er werd veel gecreëerd maar het mocht nog niet baten. Gelukkig kon spits Chelsea van Helmond via een rebound de bal in het net knallen; 2.0. De wedstrijd sloeg om, Tempo ’34 kreeg meer ruimte en kreeg ook wat kansen. Keepster Senna-Joy Brons moest een aantal keer in actie komen en hield het doel schoon. Het was rust, er werd besproken dat het goed ging, maar dat het rendement in de cirkel te laag was. Er moest gescoord worden. Met die opdracht liepen de dames het veld weer op. Chelsea van Helmond kreeg al snel de kans om uit te halen met haar backhand en natuurlijk belandde die achter de keepster van Tempo ’34. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft liep invalster Femke Kuppens, die haar debuut maakte, de cirkel in, kon Mathilde Hoedemaker bereiken en zij tikte de bal mooi door haar eigen benen het doel in. 4-0! De dames waren opzoek naar meer doelpunten. Chelsea van Helmond scoorde uit een goed uitgevoerde starcorner en Femke Kuppens speelde niet veel later de keepster uit en scoorde de 6-0. Met nog een paar minuten te spelen ging Van der Kolk dames 1 er nog vol in. Verdedigster Lienke Adams had de ruimte en kon opkomen tot in de cirkel, zij speelde de bal af naar Jill Voskuil en zij zag Mathilde Hoedemaker vrijstaan voor de tip-in. Mathilde tipte de bal mooi in het net. Het fluit signaal klonk en dat betekende einde wedstrijd. Eindstand: een mooie 7-0.

 

Het was een overwinning die Van der Kolk Liberty dames 1 nodig had, de drie punten zijn in Dongen gebleven. Volgende week spelen de dames uit tegen Voorne dames 1.