Den Hamse Bok Liberty Heren 1 VS. Olympia Heren 1 - 17 September

Wedstrijdverslag  |  21-9-2017

De eerste uitwedstrijd stond op de planning voor den Hamse Bok Liberty Heren 1.
De heren moesten afreizen naar Terneuzen en waren na een reisje van ruim anderhalf uur klaar voor de wedstrijd. De wedstijd gaat van start en na een minder scherp begin dan gehoopt een foutieve pass van achteruit kan Olympia in de 2eminuut van de wedstrijd makkelijk een speler in de cirkel bereiken en deze tipt de bal onverwachts richting goal. De bal passeert Phillip door de benen en den Hamse Bok Liberty Heren 1 staat zo meteen al tegen een achterstand aan te kijken.
De heren lieten het niet bij de pakken zitten en door middel van een strakke pass langs de lijn en een actie naar binnen haalde Liberty de eerste corner. In de 4e minuut, na goed anticiperen op een foute pass maakte Devi Brons de 1-1. Het spel gaat wat op en neer en zo haalt Olympia Heren 1 hun eerste strafcorner. Een slag half hoog en naast is echt niet van enig gevaar. Later in de 15e minuut komt Liberty Heren 1 eruit.
Een goede pass richting de achterlijn in de cirkel die Mick Asselman vervolgens in 1 keer voorgaf op Tim Verkijk. Hij maakte op zijn beurt de 1-2. Kort voor t einde van de eerste helft onderschepte een middenvelder van Olympia Heren 1 de bal en met een snelle counter bereikte hij een medespeler die helemaal vrij in de cirkel de bal voorbij de keeper kon tippen. Dit bepaalde de ruststand van 2-2.

De 2
ehelft ging van start en na een redelijk slordige eerste helft met veel onnodig balverlies, begon Liberty Heren 1 sterk aan de 2e helft. Na een snel een tweetje op het middenveld, in de 41e minuut, kwam de bal bij Stan Schilders die een actie over de achterlijn maakte, legde de bal terug op Tim Verkijk. Een hard shot in de korte hoek. 2-3! Liberty bleef wat overwicht behouden maar kwam niet echt meer tot scoren. In de 49e minuut pakte ze nog wel een corner maar die werd goal werd terecht afgekeurd. In de 67eminuut valt de 3-3 door een schot van rand cirkel en slordig verdedigend werk aan de kant van Liberty.

Zo eindigde de 2
ewedstrijd van het seizoen van den Hamse Bok Liberty Heren 1 gelijk en ging er 1 punt mee naar huis.