Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Mooie afsluiter voor Plugro Liberty dames 1

Wedstrijdverslag  |  19-6-2017
Nieuwsafbeelding

Na de teleurstelling van vorige week was Plugro Liberty dames 1 er op gebrand om te winnen. De dames moesten het opnemen tegen Voorne dames 1, die hoger in de poule staan. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, en een goede krachtmeting voor volgend seizoen.

 

Plugro Liberty dames 1 heeft twee nieuwe speelsters die doorgestroomd zijn vanuit de A jeugd. Met Sanne Kattenbeld en Jill Voskuil begon Plugro Liberty Dames 1 met volle moed aan de wedstrijd. Een ding was zeker wat de dames moesten, namelijk volle druk zetten, zodat Voorne geen kans zou hebben om hun eigen spel te komen. Dit lukte de dames de eerste 15 min erg goed en ze waren dan ook vooral aanvallend bezig. Het hard werken van Plugro Liberty Dames 1 werd dan ook beloond door een strafcorner. Door wat kleine foutjes bij de uitvoering strafcorner werd de bal tegen gehouden door de snelle keepster van Voorne. Al snel daarna volgde een vrije slag voor Liberty binnen het 23 meter gebied. Deze bal werd snel genomen waardoor Chelsea van Helmond de bal hard kon voorgeven en Maud Ligtenberg met een prachtige tip-in de bal in het goal deed belanden. De dames stonden met 1-0 voor, en na een korte drinkpauze was nog steeds het plan om volle druk te zetten. Door vermoeidheid liep deze druk niet zoals het hoort, Voorne Dames 1 kreeg meer ruimte om op te bouwen en begon meer druk te zetten op de achterhoede van Liberty. En zo creƫerde zij ook steeds meer kansen. Liberty dames 1 verdedigde een rommelige strafcorner uit, waarna al snel weer een strafcorner uit volgde. Deze was niet rommelig en werd vanaf kop cirkel hard in het goal geslagen. Met de stand 1-1 gingen de dames de rust in.

 

Nadat de aandachtspunten in de pauze werden besproken en er even rust werd gepakt, waren de dames weer klaar om te knallen. De hoge druk werd weer goed uitgevoerd en Voorne Dames 1 kreeg minder ruimte om hun eigen spel op te pakken. Er waren nu aan beide kanten kansen, waar Liberty dames 1 in verdedigende opzicht goed samenwerkte. Aanvallend wist Chelsea van Helmond wist zichzelf ruimte in de cirkel te geven en dat werd beloond in de 2-1. Plugro Liberty dames 1 liet het daarbij niet zitten. Door mooie onderschepping op het middenveld werd de bal diep gespeeld. Maud Ligtenberg speelde de uitkomende keeper mooi voorbij waardoor Jill Voskuil de bal mooi in de hoek kon plaatsen, 3-1. Na weer een korte drinkpauze werd besproken om de druk te behouden en met zijn allen te blijven knokken. Voorne zetten alles op alles om nog een kans te hebben op de drie punten. Het lukte ze dan ook om te scoren 3-2. De laatste 5 minuten werd er door beide partijen hard geknokt. De eindstand bleef 3-2.

 

Deze laatste wedstrijd heeft Liberty dames 1 goed niveau laten zien. Plugro Liberty dames 1 is op de zevende plek geƫindigd en willen graag alle supporters bedanken voor hun steun. Ze zullen van de de zomer nog harder gaan trainen om volgend jaar in de race te blijven voor promotie. Na de wedstrijd is het seizoen is nog gezellig afgesloten met een barbecue.