Plugro Liberty dames 1 profiteert niet op warme dag!

Wedstrijdverslag  |  29-5-2017
Afgelopen zondag speelde Plugro Liberty dames 1 de thuiswedstrijd tegen Barendrecht dames 1. Vorige keer werd met 3-1 verloren, dus winst zou een mooie revanche zijn. De dames van Liberty begonnen met volle druk en vooral met goed samenspel voerden zij de eerste 10 minuten de boventoon. Na een sterke uitbraak van Barendrecht, waar de achterhoede van Liberty even overrompeld was, werd de eerste tegengoal gemaakt. De rust kwam op het juiste moment, waarin er geconcludeerd werd dat alles nog mogelijk was. De coaches besloten te wisselen van spelsysteem met als doel Barendrecht minder ruimte te geven. Toch kregen de dames van Barendrecht veel kansen in het begin van de tweede helft en wisten na een aantal pogingen het net te vinden, 0-2. Plugro Liberty dames 1 bleef volhouden, maar de tweede treffer van Barendrecht hakte er in. Met veel drukte in de cirkel en gepingel werd keepster Sanne van Steen, na een aantal goede reddingen toch voor de derde keer gepasseerd. Vanwege de temperatuur werd er een drinkpauze ingelast, een mooi moment om te schakelen naar het eerste systeem om de druk nog even op te voeren, zodat er ook voor de trouwe supporters nog een goaltje gemaakt kon worden. En dat gebeurde! Wie ook anders dan de goalgetter van Liberty dames 1 kon deze taak volbrengen. Chelsea van Helmond maakte na een uitbraak de enige thuisgoal van de middag. Zo eindigde de wedstrijd in hetzelfde resultaat als de uitwedstrijd.

Volgende week zondag neemt Liberty dames 1 een weekje rust vanwege Pinksteren. Maar over twee weken staan zij weer paraat voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Rapid dames 1.