Den Hamse Bok Liberty Heren 1 knokt zich terug

Wedstrijdverslag  |  16-5-2017
Op zondag 14 mei stond voor de mannen van Den Hamse Bok Liberty Heren 1 een thuiswedstrijd tegen Rapide Heren 1 op het programma. Vol goede moed en positieve energie werd er begonnen aan de wedstrijd. Liberty domineert en het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat de openingstreffer valt. Helaas loopt het na 12 minuten spelen anders dan gedacht. Via een snelle counter komt Rapide op het niets op een 0-1 voorsprong. Den Hamse Bok Liberty Heren 1 is het even helemaal kwijt, tot overmaat van ramp krijgt Rapide vlak voor rust zelfs nog een strafbal toegekend. Dit buitenkansje wordt benut waardoor de ploegen met een 0-2 stand gaan rusten. Aan het begin van de tweede helft ebde het spelbeeld op en neer, zonder dat beide ploegen uitgespeelde kansen creƫerden. 9 minuten na rust gaat een pass van Rapide hoog voor de goal langs, waarna de bal bij de tweede paal binnen getikt wordt. Even dacht iedereen aan de 0-3, maar na adequaat optreden van het arbitrale duo werd de goal afgekeurd. Na deze wake-up call herpakte de mannen van Liberty zich. Via Bram Dingemans en Tim Verkijk wordt Mick Asselman alleen op de keeper gezet, laatstgenoemde zorgt er uiterst beheerst voor dat de aansluitingstreffer gemaakt wordt; 1-2. Liberty blijft domineren, maar kiest te vaak voor de moeilijke optie waardoor de gelijkmaker lange tijd uitblijft. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd valt de gelijkmaker dan toch, een voorzet van Bas Leemans wordt door Sten Wahlbrinck tot doelpunt gepromoveerd. In het restant van de wedstrijd hing de 3-2 nog nadrukkelijk in de lucht, maar helaas was er te weinig tijd om daadwerkelijk tot een 3e treffer te komen. De komende twee weekenden speelt Den Hamse Bok Liberty Heren 1 uitwedstrijden tegen respectievelijk Vlijmen en Bommelerwaard, op 11 juni staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma tegen koploper Tempo. Wij hopen op jullie support in deze lastige wedstrijden!