Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Den Hamse Bok Liberty Heren 1 pakt direct de overwinning na de winterstop

Wedstrijdverslag  |  24-3-2017
Zondag 19 maart betekende de start van de tweede competitiehelft waarbij MHC Liberty de gastheer mocht zijn voor Bommelerwaard Heren 1. Bommelerwaard was de winterstop ingegaan als nummer drie op de ranglijst, waar Den Hamse Bok Liberty Heren 1 de zesde plaats had ingenomen. In de winterstop is de ploeg versterkt met de terugkeer van Robbert Manders en Tommy Smits, op teamweekend naar Praag gegaan, zijn er veel oefenwedstrijden gespeeld en is er overall hard getraind. Dit allemaal om te zorgen dat de tweede seizoenshelft weer vol voor de punten kan worden gestreden. En dat was te zien!
De wedstrijd begon zoals vermeld met Robbert Manders en Tommy Smits weer in de gelederen positief voor de mannen van Den Hamse Bok Liberty Heren 1. De eerste kans was een gekraakte backhand poging van Ard Leenderts. Terwijl Bommelerwaard hoge druk wilde zetten op de Dongense defensie, lukte het Yorick Smits toch om vrije mannen op het middenveld te vinden. Op deze manier kon er onder de hoge druk worden uitgehockeyed. Helaas was dit niet constant het geval, Bommelerwaard werd sterker en verdiende twee keer een strafcorner na rommelige situaties in de cirkel van keeper Niels Verburgh. Deze strafcorners werden goed verwerkt door de doelman en zijn defensie. Helaas was het wel een teken dat er een achterstand aan zat te komen. En de inkt was nog niet droog, of in de 15e minuut wordt de bal over de Dongense achterhoede gescoopd, opgepikt en via de korte hoek simpel afgerond. Den Hamse Bok Liberty Heren 1 stond toen tegen een 0-1 achterstand aan te kijken, de mannen wisten dat ze het tij moesten keren. 
Het veldspel werd een stuk verzorgder, en via een goede kom kon er een aanval worden opgezet waarbij Jorian Taks de bal bij Sten Wahlbrinck kreeg. Deze had op zijn beurt een goede actie over de achterlijn, waarna het voor Ard Leenderts een koud kunstje was om de 1-1 binnen te tikken. De eerste helft had nog tien minuten op de klok, met nog een aantal kansen over en weer. De ruststand bleef 1-1.
De heren uit Bommelerwaard hadden duidelijk een sterke preek gehad in de rust, want de tweede helft was pas koud begonnen of de vierde strafcorner van Bommelerwaard was een feit. Deze werd goed onschadelijk gemaakt, maar het startte wel de periode van veldoverwicht voor de bezoekers. 
De mannen van Den Hamse Bok Liberty Heren 1 verweerde zich echter kranig. Op deze manier kon de stijgende druk van Bommelerwaard worden afgeslagen, en af en toe konden de snelle spitsen een counter opzetten. Het was Bram Dingemans die na 54 gespeelde minuten de bal handig op de voet van een bezoeker legde, de eerste Dongense strafcorner was een feit. Deze corner werd hard en met chirurgische precisie door Robbert Manders binnen gewerkt. De gastheren hadden een 2-1 voorsprong. 
In het restant van de wedstrijd was het hier en daar billenknijpen voor de Dongense supporters, aangezien Bommelerwaard alles op alles zette om nog een goal te maken. Den Hamse Bok Liberty Heren 1 hield het hoofd gelukkig koel, de aanvallen werden afgeslagen, met hier en daar nog een counterkans. De stand bleef echter onveranderd en dus stond er na 70 minuten een 2-1 winst op het bord. 
De winst is het begin van een mooie seizoenshelft, waarbij de heren de steun van de trouwe supporters weer zeker kunnen gebruiken. Komende week staat de uitwedstrijd naar koploper Tempo op het programma. Supporters kunnen op vrij vervoer naar deze wedstrijd komen kijken. Tot ziens langs de lijn!