Op een regenachtige dag toch een zonnig resultaat

Wedstrijdverslag  |  3-10-2016

Afgelopen zondag, 2 oktober, speelde Plugro Liberty Dames 1 de thuiswedstrijd tegen Scoop Delft D1. De studentenvereniging uit Delft was wederom een nieuwe tegenstander voor de dames.

Na het verlies van vorige week, begon Plugro Liberty Dames 1 met volle moed aan de eerste helft. En dat had resultaat! Al na 2 minuten kregen de dames een strafcorner, die door Chelsea van Helmond mooi werd benut.
Plugro Liberty Dames 1 bleef goed druk houden op de dames van Scoop Delft. Na 10 minuten kreeg Chelsea van Helmond een nieuwe kans, die zij vanaf de kop van de cirkel hard in de goal sloeg. 5 minuten daarna onderschepte Maud Ligtenberg de bal, zij speelde de bal naar Chelsea van Helmond, die het afmaakte. De rest van de eerste helft werd er van beide kanten niet meer gescoord en ging Plugro Liberty Dames 1 met 3-0 de rust in.

De felheid die er de eerste helft was, was er in de tweede helft niet zo. Plugro Liberty Dames 1 kwam weinig in de cirkel van Scoop Delft, en kon dus geen kansen creƫren. Toch kreeg Plugro Liberty Dames 1 nog een strafcorner. Eline van Gastel kon overzicht goed houden en speelde de bal naar Diewertje Trommels. Zij maakte de bal met een mooie backhand af. 4-0.
Daarna bleef het rustig. Plugro Liberty Dames 1 kreeg nog een paar kansen, maar konden deze helaas niet benutten. Echter in de laatste minuut wel. Nadat Pippa de Breet de bal erg mooi had doorgetikt naar Chelsea van Helmond, stond Chelsea van Helmond oog in oog met de keeper. Ze bleef rustig en scoorde de bal erg makkelijk in de linkerhoek.

Met een 5-0 overwinning stapten de dames van Plugro Liberty Dames 1 het veld af.

Volgende week reist Plugro Liberty Dames 1 af naar het Zeeuwse Hulst, waar zij de uitwedstrijd tegen Rapide D1 zullen spelen!