Wedstrijdverslag Plugro Liberty D1 – Spijkenisse D1, 25 september

Wedstrijdverslag  |  26-9-2016

Plugro Liberty D1 speelde vandaag tegen een nieuwe tegenstander, Spijkenisse D1.

Spijkenisse was vorig seizoen 6e geworden, een prima middenmoter dus. De dames wisten dat ze het vandaag niet cadeau zouden gaan krijgen. Toch begonnen ze vol goede inzet aan de wedstrijd.

S
pijkenisse begon vanaf de 1e minuut vol druk te zetten, maar de dames van Plugro Liberty D1 konden goed weerstand bieden. Toch kwamen er maar weinig kansen aan beide kanten. Dus met een stand van 0-0 in de rust was alles nog mogelijk.

Helaas kwam er in de 2
e helft al snel een uitbraak van de tegenstander en stonden de dames met 1-0 achter. Plugro Liberty D1 kregen goede kansen, maar helaas hield de keeper van Spijkenisse haar doel schoon. Door de kansen kwam er opnieuw een uitbraak en dit resulteerde een strafcorner tegen. Die belandde na de tweede keer genomen op een voet van Liberty voor de doellijn. Dus kregen de dames van Plugro Liberty D1 een strafbal tegen.

Sanne van Steen probeerde de speelster af te leiden door te bewegen op de lijn. Dit lukte en de bal kwam op de paal, maar de scheidsrechter vond dat ze niet op de lijn stond en dus een tweede strafbal en die ging er in. 2-0 achter. Maar Plugro Liberty D1 liet de kopjes niet hangen en gingen goed verder met de wedstrijd. Ze kregen veel strafcorners en kansen maar die gingen er helaas niet in. Zelfs de backhand van Chelsea van Helmond hield de keepster tegen.

Door de kansen van Plugro Liberty D1 counterde Spijkenisse en tikte de bal in de goal, 3-0. Plugro Liberty D1 kreeg veel strafcorners tegen, maar de sleeppush van de tegenstander richting de kruising hield Fabiënne Taks fantastisch tegen met haar stick. Jammer genoeg werd het nog 4-0 doordat Spijkenisse met veel man in de cirkel stond. De laatste paar minuten hield Plugro Liberty D1 het achter goed dicht. Eindstand 4-0.

Reden genoeg om deze week weer goed te gaan voorbereiden om volgende week volle bak er tegen aan te gaan. Dan spelen de dames van Plugro Liberty D1 tegen Scoop Delft thuis op 2 oktober.