Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

MHC Liberty MC1 ongeslagen kampioen 1e klasse!

Kampioenen  |  31-5-2016
Nieuwsafbeelding

Na de spectaculaire overwinning tegen de nummer 2 vorige week, konden de meiden van Liberty MC1 zich bij winst kampioen noemen. Met 5 punten voorsprong op de runner-up, ontving Liberty MC1 thuis Were Di uit Tilburg. Onder grote publieke belangstelling begonnen de meiden enigszins gespannen aan de wedstrijd.

 

Maar zoals zo vaak dit seizoen was het de spits die een goede voorzet slim afrondde en daarmee het ijs brak. De meiden gingen iets vrijer spelen. Were Di wachtte slim af en probeerde de Liberty meiden uit de tent te lokken. Bij een tegenaanval van Were Di was er even onduidelijkheid en dat misverstand werd meteen afgestraft. 1-1 en de spanning steeg. Gelukkig liep Liberty snel uit naar 2-1 voor rust en was er na rust een slimme goal na een geweldige sprint over rechts. 3-1. Were Di kwam kort daarna nog terug met een knappe strafcorner, waardoor de spanning weer volledig terug was.

 

De beslissing viel echter terecht aan de kant van Liberty. Met twee weergaloze strafcorners werd de weerstand van Were Di definitief gebroken. Als slotakkoord was er nog de 6-2 die vanaf kop cirkel snoeihard werd binnengeslagen.

 

De laatste minuten werd er langs de kant al een feestje voorbereid. Dit kon niet meer misgaan. Het verlossende fluitsignaal leidde tot een uitbundig team, dat met elkaar deze geweldige prestatie vierde. Tijdens de ereronde werd het applaus van publiek, de tegenstander en de meiden van MC2 in ontvangst genomen.

 

Hierna werd er spontaan een erehaag gevormd door de vele toeschouwers. Een mooi gebaar van de aanwezige Liberty teams en supporters!!

 

Een seizoen waar in de herfstcompetitie een mooie basis is gelegd voor een ijzersterke lente-competitie. Met slechts 1 gelijkspel en 8 overwinningen en een doelsaldo van +23 is Liberty MC1 de terechte kampioen van de 1e klasse. Een hele mooie prestatie in een sterke competitie. Dit mooie resultaat werd behaald met goed hockey, veel inzet, nog meer plezier maar vooral ook met respect en sportiviteit.

 

Het kampioensteam op de foto (vlnr)

 

Staand: Nikki Schellekens, Juul van Leeuwen, Femke Kuppens, Floor Berende, Myrthe van Loon, Lisa van Riel, Quinty Smienk, Fleur Lambregts, Janne Hoos, Demi Overman, Tess Aarden, Sterre Wijnen, Anniko van Os. Zittend: Jill van Lierop, Jasmijn Dominicus. Coaches: Antoine van Riel, Edwin van Os