Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

M.H.C. Liberty eerste Brabantse hockeyclub met een eigen Kinderzwerfboekstation!

Bestuur  |  20-5-2016
Nieuwsafbeelding
Vanaf 21 mei 2016 heeft M.H.C. Liberty haar eigen Kinderzwerfboekstation. Hier kunnen kinderen boeken meenemen, lezen en vervolgens terugzetten in de Zwerfboekkast of neerleggen op een andere plek.

Kinderzwerfboekenkast
In de hal van het clubhuis vind je onze Kinderzwerfboekenkast. Zie je daar een leuk boek dat je wilt lezen, dan neem je het boek mee. Ook kinderen die niet op hockey zitten, of spelers van bezoekende verenigingen mogen uit de kast een boek meenemen. Als je het boek gelezen hebt zet je het terug in de kast of zorg je er voor dat het bij een ander kind terecht komt die het boek wil lezen. Het Kinderzwerfboekstation bij Liberty is de eerste plek in Dongen waar je Zwerfboeken vindt. In de toekomst willen we op meer plekken in Dongen stations openen. Allemaal op plaatsen waar veel kinderen komen. Liefst kinderen die niet vanzelf in contact komen met Kinderboeken.

Waarom Kinderzwerfboek? 
Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Wist je dat 15% van de kinderen het basisonderwijs verlaat met een taalachterstand? Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Kinderzwerfboeken
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. Een Kinderzwerfboek herken je aan de zwerfboeksticker op het boek.

Kinderzwerfboek en Hockey 
Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen. Toch hebben energiek achter een bal aan rennen om te scoren en rustig een kwartier lezen per dag alles met elkaar te maken. Beide activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van kinderen. Door lichaamsbeweging komt er meer bloed en zuurstof in de hersenen en dat bevordert de leerprestaties. Door veel te lezen (liefst minimaal een kwartier per dag) gaat je niveau met sprongen vooruit. Veel hockey en lezen is dus goed voor ieder kind!

Kinderboeken inleveren?
Heb je thuis Kinderboeken die je hebt gelezen en niet meer wil hebben. Dan kun je deze boeken inleveren zodat ze een tweede leven krijgen als Zwerfboek. Neem hiervoor contact op met Roel van Gestel via [email protected] of 06-22234196. Let er wel op dat deze boeken in goede staat moeten zijn en niet uitgegeven zijn na 2008. De ingeleverde boeken gaan via onze eigen zwerfboekenkast of die op andere plaatsen in Dongen uit zwerven.
 

Gerelateerd nieuws

Hieronder staan de berichten die gerelateerd zijn aan dit bericht