Het 'eigen' doelpunt vervalt

KNHB / DWF  |  28-11-2013
Per 1 februari 2014 vervalt het eigen doelpunt, zoals dat anderhalf jaar wel kon op het veld.

Met het eigen doelpunt wordt bedoeld dat een aanvaller van buiten de cirkel richting doel speelt en dat dan via de verdediger , die in de cirkel de bal aanraakt, de bal in het doel gaat.

De FIH heeft gemeend dat er onnodig veel gevaarlijke situaties plaatsvinden doordat de bal hard de cirkel ingeslagen wordt. Om voor de WK 2014 alle internationals de gelegenheid te geven weer te wennen aan de oude regel is deze per 1 februari a.s. weer van kracht.
De KNHB heeft dit voor alle klassen overgenomen.

De 'ABCD' regel wordt dus weer ingevoerd : een Aanvaller raakt de Bal in de Cirkel en gaat dan het Doel in.

Uiteraard kan het natuurlijk nog wel een doelpunt zijn als de aanvaller de bal aanraakt in de cirkel en daarna gaat via een verdediger gaat de bal in het doel.

In de zaal is de 'eigen doelpuntregel' nooit van toepassing geweest, dit seizoen ook niet.

Reageer op het nieuws

Hieronder kunt u reageren op dit nieuwsbericht door middel van uw lidnummer + wachtwoord.