Nieuws
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
 
 
 

Persbericht 3e kunstgrasveld

Accommodatie  |  6-6-2015
Nieuwsafbeelding

PERSBERICHT


Hockeyclub Liberty Dongen groeit explosief.


Donderdagavond 4 juni moesten de deuren open van het clubhuis, anders was het te warm. En dat niet alleen vanwege het mooie weer, maar meer omdat de zaal gevuld was met leden. Deze waren bijeengekomen om te stemmen over de aanleg van een derde kunstgrasveld.


Een aanschaf die een investering vergt van meer dan  300.000,-.  "Out of the pocket te betalen”, zei Joan Wassink, de voorzitter van de Stichting die de accommodatie beheert. "Het resultaat van een combinatie van de eerste geprivatiseerde Dongense sportclub en goed op de centen letten van de vorige bestuursleden.” Toch zou hij nog graag een bijdrage van de gemeente tegemoet zien. Al is het maar als een steuntje in de rug als dank voor de jarenlange zelfstandigheid van de club èn als stimulans om een gezond beleid vast te houden.


Na de "beginslag” van de vergadering kreeg Herre Wynia het woord, als captain van het Team Velden. Hij gaf uitleg over het proces en de keuzes waarvoor ze hadden gestaan.

De hockeysport is populair in Nederland en dat merkt Liberty aan de sterke groei. Binnen vijf jaar van 500 naar 758 leden en het einde is nog niet in zicht. De club kampt daardoor al een tijd met de beperkingen van slechts twee overbezette velden. Op dit moment met name sterk merkbaar op de zaterdagen door het grote aantal jeugdleden. Als er niets gebeurt, is het te verwachten dat dit probleem snel naar de senioren-zondag verschuift.


De komst van een derde veld is zonder meer een uitvloeisel van het huidige beleid. Enkele jaren geleden is de startfluit gegeven aan Liberty-2020, het proces tot professionalisering van de club. De voorzitter van de vereniging Eric van den Bosch is trots op het resultaat van de inspanningen die alle vrijwilligers leveren. Ook ervaart hij de positieve ontwikkeling dat steeds meer ouders en leden aanhaken op het succes van Liberty-2020.


De vergadering werd afgesloten met het vaststellen en het  ondertekenen van de notulen. Hierna overhandigde Eric een in Liberty rood-wit versierde spade aan Joan, om de eerste schop in de grond te kunnen zetten.   

Als de planning goed verloopt kan het derde veld al in september van het komende seizoen bespeeld worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Hieronder kunt u reageren op dit nieuwsbericht door middel van uw lidnummer + wachtwoord.