Bericht van het bestuur

Bestuur  |  19-11-2014

Op zaterdag 15 november j.l. heeft een ouder van een jeugdlid van onze vereniging zich indirect gemengd in een wedstrijd. De aanleiding hiervan was dat naar zijn mening de coach van de tegenstander zich misdroeg jegens jeugdspelers en jonge scheidsrechters. De inmenging werd gevolgd door een zekere mate van fysiek geweld waar de betreffende coach slachtoffer van geworden is. Veel ouders en kinderen zijn op dat moment erg geschrokken.

Als bestuur betreuren we het zeer dat dit is gebeurd.

Inmiddels heeft betrokkene berouw getoond en zijn excuses aangeboden aan het slachtoffer en Liberty.

Ons beleid is er op gebaseerd dat we op onze hockeyclub geen enkele vorm van geweld accepteren, niet verbaal maar zeker niet fysiek. Gebeurt dit toch, gaan we onze bestuursverantwoordelijkheid niet uit de weg en zullen we waar mogelijk een sanctie opleggen.
We maken van deze gelegenheid gebruik om iedereen binnen de vereniging te informeren omtrent ons genomen besluit.
Na het incident hebben we o.a. contact gehad met de KNHB. In overleg met deze en na weging binnen het bestuur, hebben wij de betreffende persoon voor een bepaalde periode de toegang tot onze accommodatie ontzegd, alsmede melding gemaakt dat aanwezigheid bij een uitwedstrijd niet gewenst is.

Dongen, 18 november 2014.

Het bestuur van MHC-Liberty.